Kontakt oss

Kultur

Rigger til livlig helg i parken

Avatar

Publisert

Utendørsteater, hiphop-festival og en aldri så liten pridemarkering gjør at Romsaasparken blir et livlig sted å være til helgen.

Heldagsøvinger helt fram til premieren av Emil i Lønneberget pågår i Romsaasparken helt fram til fredagens premiere. Og i skrivende stund er det solgt 600 billetter til forestillingene. Det er status for Romerike Musikkteaterskole og Sara Maria Helstad sitt kulturprosjekt.

TEATERPARKEN: Det er meldt sol, og billettsalget går bra i forkant av Emil i Lønneberget i Romsaasparken til helgen. Premiere er fredag. 

– Vi har rundet 600 solgte billetter, og det er meldt sol til helgen. Jeg håper folk tar turen ut for å oppleve den aller første teateroppsetningen i Romsaasparken, sier Helstad, som tidligere har uttalt behovet og viktigheten av å søke nye arenaer og utfordringer for teaterskolen og seg selv.

Premieren er 18.00 fredag. Og så spilles det to forestillinger både lørdag og søndag.

Billetter til forestillingene får du HER

HELE DAGEN: Det blir heldagsøvinger på Helle Jakobsen og resten av ensemblet som setter opp Emil i Lønneberget til helgen. Det var tapper innsats i varmen mandag.

Diaz kommer

KLAR: Forrige gang Diaz sto på scenen med OnklP og Vinni var under VG-lista i 2003. Vi er klare, og dette må da bli en for bøkene, sier Diaz. 

Lørdag kveld kommer en spennende troika til Jessheim for å sette fyr på publikum i Romsaasparken – Diaz, OnklP og Vinni er ikke hvem som helst, og de entrer scenen som en slags musikalsk tretrinnsrakett lørdag kveld.

– Du er først ut av dere tre, Diaz. Hva tenker du noen dager før konserten?

– Kan ikke skjønne annet enn at dette må bli en for bøkene. Sjelden noen kliner til med en sånn line up av rappere på Jessheim. Det er unikt og helt rått, spør du meg.

– Har du delt scene med de to andre tidligere i karrieren din?

– Det blir gøy å dele scenen med Onkl og Vinni igjen. Jeg tror siste gangen det skjedde var VG-lista topp 20 i 2003. Men dette er enda artigere, da dette er et rent rap-arrangement”.

Billett til Yezzfest HER

DJ Herkules

– Du har hatt for vane å by på en overraskelse eller to når du dukker opp. Så også denne gangen?

– DJ Herkules er med, som alltid. I tillegg har jeg med en annen lokal artist som heter Mathilde. Vi går for gull, som Ole Kristian Furuseth ville ha sagt.

– En gang var du den eneste rapperen på Jessheim. Nå er det hip hop-konsert i sentrum?

– Det er litt surrealistisk å tenke på hvor langt rap musikk og hip hop-kultur har kommet og hvilket feste det har tatt på populærkulturen. Det går litt opp for meg når jeg ser denne bookingen her. Hadde aldri trodd det da jeg på slutten av 80-tallet nærmest kviet meg for å si jeg hørte på denne sjangeren her på Jessheim. Man ble faktisk ledd av. Tidene har endret seg og godt er det. ”

Pride-markering

OMFORENT: Det tverrpolitiske Ullensaker går sammen om Pride-markering i Romsaasparken fredag kveld. Stein V. Leidal (V) , Eyvind J. Schumacher (Ap), Eirik Ballestad (MDG, Thorbjørn Merkesdal (V), Karianne Raad Wanggaard (H), Are Øversjøen (SV), Jaran Karlsen (Frp).

Pride er i vinden for tiden, og i Ullensaker har samtlige politiske partier gått sammen og engasjert seg i det som blir lansert som Jessheims første Pride-markering.

Etter at Emil og gjengen har gått av scenen, så overtar konferansier – og artist mellom slagene – Geir Ove Bredesen. Det blir appeller om mangfold, glede og fargerike liv og fellesskap.
Schlagertruppen Voivoi kommer, og det jobbes med en siste spissing av artistlisten helt inn.
– Det blir eget infotorg på området, med stander med kommunens politiske partier – som også er medarrangører –  Politiets nettpatrulje og mangfoldsgruppe samt Romerike krisesenter pluss flere frivillige organisasjoner som vi jobber med å få med, sier Stein Vegar Leidal (V).
Arrangementet er gratis, og det avsluttes 24.00.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.