Connect with us

Kultur

Skal mette 5.000 skihungrige

Avatar

Published

on

Traseen er staket ut. Nå handler det om å samle publikum til rulleskifesten i Jessheim sentrum lørdag 8. juni.

Ikke før har russen sluttet å rulle i Jessheim sentrum, så er det duket for nye festligheter i form av rulling i hjertet av byen. Om to uker smeller det i form av rulleskihow, som er gratis for publikum.

– Her ønsker vi å samle 5.000 personer, sier Jan Gisle Berger og ser rundt på rådhusplassen.

Det er her start og målgang er når langrennsfolket kommer til hovedstaden på Øvre Romerike for å konkurrere samt lage det som ligger an til å bli fartsfylt show i gatene.

VM-helter

To verdensmestere fra vinterens Seefeld-VM – Sjur Røthe (30 km biathlon) og Hans Christer Holund (gull på 5-mila) – er meldt på startstreken når tidens første rulleskishow arrangeres i Jessheim by.

I tillegg kommer et kobbel dyktige skiløpere av begge kjønn – blant dem lokale Patrick Fossum. Han går for Gjerdrum, men bor på Jessheim. Og det er bekreftet at landslagsløper Maiken Caspersen Falla fra Gjerdrum, Lotta og Tiril Udnes Weng fra Årnes  og Jessheim-bosatte Amalie Håkonsen Os kommer for å sette fart og farge på arrangementet.

Både Åge Skinstad og Odd Bjørn Hjelmeseth  har meldt seg som speaker til arrangementet, og Swix kommer også til å være til stede denne dagen. Det blir utlån av rulleski.

Håper på 5.000

TRE SKIMUSKETERER: Jan Gisle Berger, Christian Taalesen og Christian Aas er rulleski-musketerene som har tatt initiativ til festen 8. juni.

– Forventningene noen snaue uker før det smeller, Jan Gisle Berger?

– Vi har som sagt et hårete mål om å samle 5.000 publikummere i sentrum, sier Berger.

Årets arrangement blir egentlig en liten test på hva som rulleskishowet kan bli, for det jobbes allerede nå med planene for neste år.

– Vi mener potensialet er stort, og dette er bare begynnelsen, sier Berger, som er blitt møtt med lovord og entusiasme hos folk siden de tre initiativtakerne gikk ut med nyheten for en drøy måned siden.

Lokale løpere

– TV-sendt arrangement var antydet?

– Det har vært kontakt, men det er også noe som ligger an til å bli fra neste år.

En av dem som skal bryne seg mot noen av verdens beste – og landets beste – løpere er 20 år gamle Patrick Fossum.

– Det blir morsomt å måle krefter med dem, uten at jeg vet hva slags forhåpninger jeg kan ha, sier Fossum.

– Spennende

TRASEEN: Slik blir den 2,5 kilometer lange traseen. Det blir start og målgang på rådhusplassen. 

Hva slags løp blir det?

– Vanskelig å si noe om tempoet, men denne typen løp pleier å bli underholdende, sier 20-åringen, som er inne i en periode med noe lavere intensitet i treningen.

– Traseen er lagt slik at den er innom rådhusplassen flere ganger – åtte ganger for herrene og fire ganger for damene, sier Berger.

– Hver runde er på 2,5 kilometer, og distansen er 20 kilometer for herrene og 10 kilometer for damene.

Ullensaker skiklubb er med og arrangerer festen.

– Møt opp på festen

– Og starten?

– Klassene 15-16 år og junior 17-20 år starter 11.00. De inviterte dameløperne starter  12.30 og herrene starter 13.30, sier Berger.

– Og nå håper vi virkelig folk møter opp for å lage en fin ramme rundt arrangementet denne lørdagen. I år legger vi grunnlaget for noe vi håper blir et årlig arrangement, avslutter den ivrige initiativtakeren.

LES: Inviterer til rulleskifest i sentrum

PS! Løpere i klassen 15-16 år og junior 17-20 år kan melde seg på fram til 4. juni  HER

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.