Connect with us

Jessheimdagene

Slagerparade fra Kvitnes

Avatar

Published

on

KONSERTRAPPORT

Ryktene vil ha det til at Henning Kvitnes er ute på siste konsertrunde med band. Det er i så fall en verdig avslutning på et liv med band i ryggen.

Henning Kvitnes er en institusjon i norsk rock siden han dukket opp på radaren med Young Lords og Saturday Cowboys sent på 70-tallet.

45 år senere er det en aldrende rocker som gynger av gårde med et tett og solid band i ryggen i Jessheim sentrum.

Han bor ved Iddefjorden i Halden, og Kvitnes med band gir assosiasjoner til ei snekke som stevner fram en solskinnsdag lengst sør i Østfold.

De åpner med sangen “Blå resept”, og lyden justeres raskt inn, og fra første akkord er det godfølelse og godt samspill mellom Kvitnes og et publikum som teller opp mot 600 denne kvelden.

Hva får vi så servert fra scenen?

Vi får en slagerparade fra Kvitnes sin katalog, og det blir både “Evig eies.”, “Ut og vekke sola” og “Big Burden” fra Young Lords-dagene i Halden – den gangen Henning var ung rocker som var på tokt ut i verden .

I 2023 er det en rutinert tyngde over det Kvitnes og bandet leverer, og det er deilig å se spillegleden funkle i øynene til den gamle sirkushesten fra Halden.

Det låter så bra at vi tar oss i å undre om Henning klarer å slutte med band-tilværelsen?

Uansett, vi takker for det vi får og stunden i Jessheim sentrum torsdag kveld var virkelig en deilig vitaminpille.

Det er vel bare å takke for musikken, på samme måte som Kvitnes alltid takker publikum og sier “uten publikum stopper musikken”.

Og det jo helt sant det.

Øyvind Mo Larsen

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.