Kontakt oss

Byutvikling

Slik blir Jessheims nye inngangsport

Avatar

Publisert

Den nye byporten til Jessheim når du kommer sørfra er under oppseiling. De 100 første av i alt 800 boliger legges ut for salg i “Barcode” Jessheim i slutten av mai eller tidlig juni. Jessheimpuls har fått rykende ferske skisser.

Det første byggetrinnet  består av to leilighetsbygg på fem til seks etasjer. Litt spesielt er det at utgangsprisen på flere av disse leilighetene er på 1, 5 millioner kroner. Det begynner å bli lenge siden nye leiligheter ble lagt ut for den prisen på Jessheim. Leilighetene er såkalt arealeffektive, noe som i klartekst betyr små og kompakte.

– Leilighetene varierer fra 24 kvadratmeter til 62 kvadratmeter, sier Stig Øyda Kvarsnes, prosjektleder for Jessheim Sør i Conceptor Bolig. Det er det firmaet som skal utvikle området.

Snittstørrelsen blir på 40 kvadratmeter, og fordelingen av de 109 første leilighetene er slik:

  1. 41 leiligheter (ett-roms) mellom 24 og 29 kvadratmeter
  2. 41 leiligheter (to-roms) mellom 30 og 43 kvadratmeter
  3. 27 leiligheter mellom 55 og 62 kvadratmeter

– Leilighetene legges ut for salg i slutten av mai eller i juni, og vi planlegger byggestart etter sommeren, sier Øydna Kvarsnes til Jessheimpuls. Leilighetene er forventet innflyttingsklare i 2020.

Gjennomtenkt

Jessheimpuls var til stede da politikerne i Ullensaker behandlet dette prosjektet politisk, og tilbakemeldingene fra det politiske miljøet er at dette er et område som vil bli en fin inngangsport til Jessheim. Området ligger ved avkjøringen til Jessheim sør på E6.

– Utbyggerne sier det er lagt stor vekt på moderne arkitektur, og det legges opp til luftige uteplasser i området, som også er regulert for noe handel og næring. Det er allerede klart at Rema 1000 etablerer seg her. Og det er dialog med andre aktører innen servering og handel.

Ullensaker-politikerne har også vedtatt en estetisk plan for dette området. Jessheimpuls skrev om den planlagte elveparken for noen dager siden.

– Viktig område

Bydelen Jessheim sør vil bli både en inngangsport og et slags knutepunkt mot Jessheim sentrum. Nå er det politisk vedtatt at omkjøringsveien som skal legge trafikken utenom Jessheim (den kommer ut ved Skogmo) skal hektes på ett eller annet sted i nærheten av avkjøringen til Jessheim sør.

– Vi ser fram til å utvikle dette området, og vi kommer til å være til stede på Jessheim de nærmeste 10 årene, sier kommunikasjonsansvarlig i Conceptor Bolig Bjørn Richard Johansen.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.