Connect with us

Konsert

Sørlands-torden over Jessheim

Avatar

Published

on

Erlend Ropstad og hans band la ingenting imellom da de plugget inn og startet sitt energiske bukkeritt i form av skitten rock lørdag kveld.

Ropstad sa på forhånd at det kunne være fare for overtenning etter at bandet ikke spilt sammen på en scene på 10 måneder – bortsett fra Over Oslo-festivalen fredag kveld.

– Det var mer en generalprøve for å komme opp i marsjfart til vi kom hit til dere, sa Ropstad fra scenen.

Og vi trodde selvsagt på ham. Hvorfor skulle vi ikke det.

Og det surklet og dro i fortøyningene da sørlendingen la i vei som en langhåret sjørøverkaptein på tokt med sitt mannskap.

Et lydhørt og begeistret publikum tok dem vel imot.

En del sanger fra hans ferskeste album ble servert, men det er nok en del av sangene fra tidligere album som virkelig har satt seg her oppe i Jessheim by.

Erlend har jo vært her og bygget publikum fire ganger til nå. Selv om mange av de nye satt som tung, tung Sørlands-torden de også. Tro ikke annet.

Vi hører at Ropstad har brukt de samme musikerne i veldig mange år, for det er et massiv skyv i bass, trommer og keyboard. Og på toppen ligger Ropstad og messer hest mens det skitne elektriske gitaren vandrer inn og ut av lydbildet.

Det er ikke pent, men det er likevel akkurat det det er.

Musikk handler om formidling og energi – i hvert fall musikken til Ropstad – og det får vi i fullt monn.

Et farlig nær utsolgt Yess Alive ebbet ut lørdag kveld. Og i denne stillheten begynner vi å lure på hva Jessheimdagene 2021 blir?

For det blir vel festdager i august?

Det skal Jessheimpuls finne ut av til uka.

Takk for tordenen, Erlend.

Og god sommer.

Øyvind Mo Larsen

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.