Kontakt oss

Folk

Spennende trekløver i galleriet

Avatar

Publisert

Det er duket for ny utstilling i byens galleri. Åpning er som vanlig 14.00 lørdag, og denne gangen er det et spennende trekløver som boltrer seg på veggene. 

Trioen det er snakk ble invitert til å stille ut i Jessheim by sitt flotte galleri etter den grundige og gode jobben de sammen har gjort ved å være Romeriksutstillingens jury og montører de siste årene.

– Ullensaker kunstforenings styre ønsket å se hva slags teknikker og uttrykk vi selv jobber med, heter det i en felles uttalelse fra kunstnerne.

– Vi har som jury samarbeidet godt, med gjensidig respekt for hverandres fag og teknikk, og vi tenkte at dette var en fin anledning til å lage – med utgangspunkt i vår felles fascinasjon for trær og landskap – en spennende og variert utstilling.

Utstillingen har – naturlig nok – fått tittelen “TRE”.

– Vi jobber veldig ulikt, og det er en fin utfordring å sette sammen en bra utstilling som viser våre fellestrekk og ulikheter.

Inge Jensen med malerier og tredimensjonale objekter, Stig Marlon Weston med fotografi og kameraløse fotografiske teknikker og Mari Krokann Berge med tegninger, collager og grafikk.

Essensielle bølger på Kreti

Jessheimpuls har flere ganger hatt den glede å se det forunderlige lille Jessheim-bandet Essential Tides spille live, og i kveld – fredag – er det jammen med mulig å se dem i Kulturbanken fra 20.00.

Bandet har gitt ut noen digitale singler, og de har gjennomført et godt knippe med konserter, sin unge alder til tross. Vel verdt å få med seg denne gjengen med utspring fra musikklinja ved Jessheim videregående skole.

Med seg til Kulturbanken har de de Elvan & Senare.

Og billett – symbolske 120 kroner – finner du ved å TRYKKE HER

Skrangle-rock

Tør vi også å minne om at det blir ettermiddagskonsert i Kulturbanken lørdag? Ja, vi gjør da det, for da kommer  den spansk-norske musikeren José Leguina og bande Gamlebyen helt fra Fredrikstad til Jessheim for å valse over oss med sin skakke og lett rufsete polka-tango, som tidvis er blitt sammenlignet med uttrykket til selveste Tom Waits.

Sammen med bandet Gamlebyen, bestående av Ole Jacob Evensen, André Kristoffersen og Knut Lothe, har han nå gått mer elektrisk enn tidligere, og siste anmeldelser har merket det med alt fra Dark Americana til Surf rock.

En slags blanding av Dan Auerbach, Nick Cave, Tom Waits og Gill Scott-Heron.

Billett? Det finner du ved å TRYKKE HER

Korpsene inviterer

Men skulle det være lyden av korps som frister aller mest i helgen, så er det ingen grunn til å bli hjemme. For på søndag inviterer bygdas skolekorps til festkonsert i selveste Kong Rakne.

Det blir et variert program hvor alle musikantene fra Ullensaker Skolekorps, Kløfta Skolekorps og Jessheim, Hovin og Mogreina Skolekorps er i aksjon. Programmet består av klassiske perler og kjent underholdningsmusikk. De byr også på solister fra egne rekker!

BILLETT HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.