Kontakt oss

Konsert

Starter turneen på Jessheim

Avatar

Publisert

Rockebandet El Cuero starter sin turnè i Kulturbanken fredag kveld. Skal du noen gang se bandet live så er det akkurat nå.

Det er beskjeden fra Håvard Takle Ohr, trommeslager i El Cuero og en av de mest meritterte og anerkjente trommeslagerne i avdeling rock i hele kongeriket.

Merittert

Håvard spiller fast med tungrockerne Kvelertak, han var lenge fast trommeslager i Oslo Ess og Young Fogertys, landets beste tolkere av musikken til Creedence Clearwater Revival.

Dessuten har El Cuero vært bandet som Egil Hegerberg – Bare Egil Band – har brukt under innspilling gjennom 15 år.

GITARBASERT:  Det er mye gitar i den melodiøse rocken til Brynjar Takle Ohr og bandet El Cuero. Her fra støttekonserten Heroes i Kong Rakne i 2019. 

Moderskipet

– Men det er El Cuero som er “Moderskipet” du alltid er trofast mot?

– Ja, det er bandet jeg har spilt i sammen med broren min i 32 år. Og selv om vi alle tre i El Cuero er travle folk, så er det viktig for oss å holde bandet gående. Dette bandet er et fristed for oss, og der utforsker vi akkurat det musikalske landskapet som passer oss – og vi kan spille i El Cuero til vi blir gamle gubber, sier Takle Ohr etterfulgt av en latter.

Tiden er nå

El Cuero legger fra i morgen – fredag – ut på en turnè bestående av 10 byer. Og Jessheim er første stoppested for en spillesugen gjeng.

– Hva kan vi forvente oss?

– Er det en gang du burde se El Cuero live så er det nå. Vi har aldri vært bedre, og sangkatalogen vår er blitt ganske stor etter åtte albumutgivelser. Og vi er i toppform, sier en heltent trommeslager

– Jeg sier ikke dette for å skryte, men vi har aldri vært bedre som band enn vi er akkurat nå, og vi gleder oss vanvittig til å reise rundt og spille – ikke minst hos dere på Jessheim.

Roser Jessheim

STERKE BÅND: El Cuero har eksistert i 32 år, og trommeslager Håvard Takle Ohr (t.h.) sier kjærligheten og lojaliteten til “moderskipet” El Cuero overvinner alt, og han mener oppriktig at bandet aldri har vært bedre enn akkurat nå. 

– Det er blitt noen spillejobber på Jessheim for din del?

– Ja, jeg husker i farten ikke hvor mange, for jeg har vært på Jessheim med forskjellige band, men det jeg kan si er at Jessheim stikker seg ut som et sted der ildsjel-ånden lever med sterk energi. Folk og aktører og andre karakterer får til ting på Jessheim, og klubbscener som Kulturbanken deres begynner å bli sjelden vare rundt om i Norge.

– Det er nettopp sånne steder – og folk – som dere har på Jessheim gjør at vi kan reise rundt og spille. Og det er kvalitet i alle ledd.

sier Håvard Takle Ohr, som sammen med El Cuero var med og spilte under den aller første støttekonserten Heroes.

Dette skrev Jessheimpuls om El Cuero etter konserten på Jessheimdagene 2018:

“Der Honningbarna dundret i vei med ungdommelig adrenalin, så er det som om årene jobber godt for låtmaterialet til El Cuero. Det er seigt, samspilt og gynger av gårde som bare et samspilt band – band med store bokstaver, forresten – kan få til. Legg til sterke låter, og du har en resept det lukter rock ‘n’ roll av.”

Billett til fredagens konsert i Kulturbanken? TRYKK HER

Variert

Det kan være vanskelig å beskrive det musikalske terrenget som El Cuero beveger seg i, foruten at bandet er godt plantet i gitarrocken.

Referanser til Neil Young med bandet Crazy Horse er litt enkel og litt forslitt, mener Takle Ohr, som isteden drar paralleller til det skotske rockebandet Teenage Fanclub, som med sin melodiøse gitarrock og vokalharmonier har turnert verden siden 1989.

– Men albumene våre er ganske varierte. Vi er et band som begynner med blanke ark foran hvert album. Jeg ser på albumene som dagbøker – eller reiseskildringer – der stemningen forteller hvor vi var i livet akkurat da.

– Og siste albumet?

– Det ble spilt inn i løpet av to uker med produsent Per Borten (kjent fra bandet Spidergawd), og jeg synes det er blitt et fint album. Det låter moderne og det låter El Cuero.

– Men folk må nesten komme ut og finne ut av det sjøl når vi kommer til Jessheim. Jeg kan love at vi er i toppform og spillesugne. Vi er på høyden av det El Cuero er gode for, avslutter Håvard Takle Ohr.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.