Kontakt oss

Jessheimdagene

Strålende Ravn

Avatar

Publisert

KONSERTRAPPORT

Marion Ravn har vært musikant i 25 år. Og hun er i ferd med å bli stødig som et fjell i det vi snart må kalle et Marion Ravnsk uttrykk.

Undertegnede har sett Ravn som soloartist ganske mange ganger etter hvert, og hun overrasket stort under sin konsert fredag kveld.

Og vi kan jo bare se på bildet til denne teksten hvor godt hun trives med å stå på scenen. Lutter smil og spilleglede er jo intet minus. Og det smitter.

Marin Ravn anno 2021 har fått et spenn i uttrykket – og repertoaret – sitt etter hvert som årene har gått og selvtilliten til å skrive på norsk er blitt sterkere og sterkere.

Vi får rock, pop, ballader og små hint til musikalen som sjanger. Alt dette veves liksom inn i det jeg innledningsvis kaller det ravnske universet.

Det blir litt svulstig hist og her for denne skribent, men hva gjør vel det. Det er sikkert jeg som ikke har skjønt det helt.

Så vanker det det da stående applaus når hun virkelig tar i, og stillheten senker seg nesten litt ettertenksomt når hun tar det helt ned.

Vi skal rose musikerne til Ravn også, for de bygger flotte stemninger etter hvert som hun trenger mystikk, energi eller skjørhet i sangene.

Nå har ikke jeg fulgt Marion Ravns karriere med lupe, og det er kanskje noe av grunnen til at hun tok Jessheimpuls sin utsendte litt på senga.

For dette var helstøpte og interessante greier.

Marion Ravn er blitt voksen.

Og snart kommer det nytt album på norsk.

Egentlig bare å glede seg.

Øyvind Mo Larsen

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.