Kontakt oss

Konsert

Til Jessheim med en perlerad av femmere

Avatar

Publisert

Gode anmeldelser er for musiker Amund Maarud et stempel av typen “godkjent”. Hans nye album har fått stående applaus av anmelderne. 

Terningkast 5 i Dagbladet, 5 i magasinet Bluesnews, 5 i Romerikes Blad  og 5 på musikkbloggen “The Wilhelmsens” samt at han i forrige uke prydet forsiden på det ukentlige musikkmagasinet til Klassekampen er næringsrik lesning for gitaristen og den album-ferske artisten fra Skogbygda.

Og jammen ble det ikke en femmer i Jessheimpuls også. Den smått legendariske Rune Westengen har sagt til ja til å anmelde plater for oss. Stor stas! 

LES ANMELDELSEN: Delikatesser med kraft

– Hva slags forhold har du til anmeldelser?

– Det er viktig at avisene har anmeldelser, for den tyngden avisene har drypper over på artister som blir anmeldt av dem. All den tid avisene anmelder færre album enn før i tiden, så er en anmeldelse med på å gi albumet en tyngde. Og for min egen del – i denne tid der alle promoterer seg selv skamløst på sosiale medier – så gir det promoen et innhold, sier Maarud.

– Og når rutinerte anmeldere gir god tilbakemelding, så er det gjerne et bevis på at jeg fra ideen til ferdig album har maktet å holde kursen og retningen, sier Maarud til Jessheimpuls. Om kort tid står han på scenen i Kulturbanken (5. oktober) og sparker med det i gang høstens klubbturnè.

COVERGUTTEN: Maarud prydet denne ukas forside av Musikkmagasinet i Klassekampen. SKJERMDUMP

Albumet “Perfect Stranger” er spilt inn hjemme i Snaxville-studioet i Skogbygda, men for første gang har Maarud tatt med seg et allerede eksisterende band inn som komp. Bandet Lucky Lips opererer i landskapet americana og country, og det er vel ikke akkurat det vi forbinder med Amund Maarud sitt navn.

– Eller?

– Ren countrymusikk har alltid vært en hobby for meg, og jeg har alltid sagt at unge gitarister må innom country og blues for å bli gode musikere – eller for å skjønne hvor musikk stammer fra, sier Amund Maarud, som selv er en eksponent for og merittert musiker innen bluesen.

https://www.facebook.com/amundmusic/videos/1883542278406044/

GOING HOME: Slik høres Amund Maarud og Lucky Lips ut når de slipper seg helt ned. 

Hybrid

– Men min tilnærming til sang er en blanding av artister som Dwight Yokam og Jack White, men rent musikalsk har jeg ikke utforsket hybriden blues og country før nå. Og når du først skal utforske dette terrenget, så har det vært viktig for meg at resultatet skal framstå som noe eget. Og det synes jeg at jeg har fått til.

– Mye “twang”?

– Ikke fra meg. Jeg spiller ikke countrygitar. Det er viktig at mitt uttrykk ikke vaskes vekk underveis i prosessen.

– Hvordan var det å ta med seg et allerede eksisterende band med sitt eget uttrykk inn i studio?

– Jeg vet jo hvor jeg vil med sangene, men jeg føler vi har klart å veve oss inn i hverandres uttrykk underveis. Og jeg var opptatt av at Lucky Lips skulle få fargelegge sangene med det de har i seg. Og instinktet deres er fantastisk. Min oppgave har mest vært å fortelle bandet hva slags “temperatur” og energi sangene skulle ha.

LES: Sommerfugljakt i Skogbygda

 

SNAXVILLE: Det er hjemme i studioet Snaxville i Skogbygda at Amund Maarud skaper musikk. Og han kommer gjerne til Jessheim og spiller for folk. 

Disiplin

– Vi kjenner deg som relativt energisk musiker?

– Det er derfor jeg er nødt til å sitte når vi er ute og spiller. Jeg må være disiplinert og nesten holde igjen litt, smiler kruttønna fra Skogbygda.

– Ellers om albumet?

– Jeg har forsøkt å omfavne realismen i sangene. Vi har ikke forsøkt å pakke inn noe som helst i volum eller støyende gitarer. Det er ganske renskåret uttrykk som er spilt inn så å si live og rett inn.

Overraske

– Forventningene dine?

– Jeg tror vi kommer til å overraske dem som kommer og ser oss på konsert. Denne klubbrunden foregår stort sett der jeg har mitt kjernepublikum, og det var veldig morsomt å overraske publikum på Notodden i august. Mange forbinder meg med blues, og i dette prosjektet bruker jeg bluesuttrykket som krydder.

Amund Maarud og Lucky Lips starter klubbturneen i Kulturbanken på Jessheim fredag 5. oktober. Billetter her.

PS! Amund Maarud er også en del av støttekonserten “Heroes” i Ullensaker kulturhus søndag 28. oktober. Konserten er til inntekt for musikkprosjektet til Petter Barg og Vegar Storsve i en flyktningeleir i Libanon. På scenen står også Sol Heilo, Unni Wilhelmsen, Bettan, Trine Rein, Tom Stalsberg og lokale musikanter.

LES: Vil fylle kulturhuset for Storsve og Bargs hjertebarn

LES OGSÅ: Høstens 10 beste konserter på Jessheim

PS! Det kommer mer musikalsk mat fra Snaxville-universet til Jessheim i løpet av kort tid. Allerede 20. oktober kommer bandet Mighty Magnolias til Kulturbanken på Jessheim – billetter her –  og 2. november kommer Kongsvingers Levi Henriksen og hans band til samme sted – billetter her.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.