Connect with us

Abonnenter

To nye legekontorer åpnet dørene

Avatar

Published

on

To nye fastlegekontorer har nå åpnet dørene. Det betyr at Ullensaker har fått 3.420 fastlegeplasser tilgjengelig. 

Gardermoen helsesenter har midlertidige lokaler i 4. etasje i Jessheim storsenter, opg Ullensaker legesenter har etablert seg i Ringveien 23 på Jessheim.

Pasienter hos Campuslegene tildeles ny fastlege.

Dette opplyser Ullensaker kommune på sin hjemmeside. Campuslegene legger som kjent ned fra 1. mars i år.

“Alle pasienter tilhørende fastlegene hos Campuslegene vil bli overført til ny fastlege ved Gardermoen helsesenter fra samme dato. Helfo vil i løpet av februar sende ut et brev med informasjon om din nye fastlege i kommunen.”

Vårlysning

Kommuneoverlege Einar Kristian Borud sa for kort tid siden følgende til Jessheimpuls om fastlegesituasjonn i vår kommune:

– Er Ullensaker med disse tre nye hjemlene ajour med plasser hos fastlege?

– Vi vet ikke helt sikkert om dette dekker inn et etterslep, men vi tror det. Det har vært umulig å velge eller bytte fastlege i Ullensaker en stund nå, så vi er litt spente på akkurat det, sier kommuneoverlegen.

– Som en tommelfingerregel er det anbefalt at en kommune har ledige listeplasser tilsvarende 5 prosent av innbyggertallet, og vi antar at kommunen vil ligge godt over dette en god stund.

Bedre rekruttering

– Det har tidligere vært vanskelig å rekruttere fastleger i Ullensaker og andre kommuner. Er det tilfellet nå?

– Nei, det stemmer at det var tilfelle for et par år siden, og det er fortsatt vanskelig i mange kommuner. Men til disse nye hjemlene var det godt med søkere. Det er med andre ord lys i tunnelen, sier Einar Kristian Borud.

– Hva med dem som hadde sin fastlege hos Campuslegene?
– De vil få tildelt en av de nye fastlegene som sin fastlege. Det vil gå ut beskjed om dette til dem det gjelder i midten av februar. Så kan de eventuelt bytte fastlege selv. Men de vil bli tildelt en fastlege, avslutter Borud.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.