Connect with us

Kommentar

Ull/Kisa med ny stor utfordring

Avatar

Published

on

Tidligere RB-journalist og skrivende fotballnestor Per Kristian Torvik er invitert av Jessheimpuls til å skrive sine tanker om Ull/Kisa som lag og klubb. Dette skriver den rutinerte fotballskribenten. Kommentaren kan være verdt å lese også for dem som ikke følger fotballen tett.

PS! Ull/Kisa møter Jerv borte i ettermiddag. 1894 lager spillerbørs for Jessheimpuls. Den blir publisert i kveld. 

Ull/Kisa har gjort svært mye riktig siden klubben rykket opp i OBOS-ligaen (som den gangen het Adeccoligaen) høsten 2011. Bortsett fra 2015-sesongen, da laget var en snartur nede i 2. divisjon, har jessheimklubben konsolidert stillingen på nest høyeste nivå i fotballens divisjonssystem.

Ull/Kisa har gjort svært mye riktig

Da klubben solgte den gamle idrettsparken for å gi plass til sentrumsnære boliger, fikk Ull/Kisa en pangstart til å bygge et moderne anlegg på Gystadområdet. En lot seg ikke friste til å bygge for mer enn millionene salget av den gamle stadion ga. Det var nok til et moderne anlegg, med det beste flomlyset, nytt kunstgress, gode tribunefasiliteter med gardeobeforhold og kontorer for administrasjon og ledelse. Norges Fotballforbund kunne sette godkjenningsstemplet på anlegget uten merknader da opprykket til den neste høyeste divisjonen var klar. Det hører med til sjeldenhetene når nye klubber rykker oppover i divisjonene til nivå 2 og det stilles lisenskrav til anleggene.

Rekruttering

Rekrutteringen i klubben er god. Etter noen merknader de første årene i forhold til lisensansvarlige i NFF synes økonomien å være i rute. Næringslivet i Ullensaker blomstrer mer enn noen andre steder i landet. Det er store utviklingsmuligheter for flere og enda bedre samarbeidsavtaler med sponsorer. Byen vokser og flere tilskuere vil få øynene opp hva som skjer på Jessheim stadion.

Det er store muligheter for flere og enda bedre samarbeidsavtaler med sponsorer

Å ha en målsetting om å forsterke Ull/Kisa som et lag på øvre halvdel av OBOS-ligaen er en sunn innstilling. Skal det bli noe mer, kreves det investeringer og økonomi på et helt annet nivå enn dagens, om det skal bli mer enn en et kort opphold på øverste nivå. Vi har ikke plass til så mange av typen Sogndal her i steinrøysa.

Ser til Jessheim

Det som skjer på Jessheim har fått fotballmenigheten landet rundt til å få øynene opp. Du spillere ikke kvalifisering for eliteserien uten at noen begynner å lure. Det har allerede gitt de resultatene at Kristoffer Ødemarksbakken er blitt LSK-spiller og Niklas Sandberg solgt til Start. Det har gitt klingende mynt på opp mot to millioner i kassen etter det som blir nevnt.

Folk har fått øynene opp for Jessheim

Men skal Ull/Kisa kunne fortsette framgangen viser tallene svart på hvitt at det er 12 mål og fire assist fra i fjor (Kristoffer Ødemarksbakken) og 11 scoringer og 10 assist (Niklas Sandberg) som skal erstattes. Pluss at de naturligvis hadde stor betydning for hvordan laget framsto i kamp.

At noen i dagens spillerstall skal gå rett inn og gjøre det samme synes for godt til å være sant, selv om flere vil bidra. Selv om laget er tippet høyt på tabellen av så godt som alle ekspertene, kan det bli vanskelig å følge med helt der oppe blant de seks beste med to så markante profiler borte.

Bruke penger

Når Ull/Kisa vil være en selgende klubb, ligger det i pakken at en må være villig til å bruke pengene en får for salgene til å investere i nye spillere som er like gode, eller aller helst enda bedre.

De trenger ikke være like dyre. Det er til og med godt mulig å få dem gratis. Men da handler det om å følge med og vite hva som rører seg, både i Norge og våre nærmeste naboland. Det er en stor utfordring for Ull/Kisa når Vegard Skogheim & Co skal fortsette å bygge lag på Jessheim.

(Fotokreditt bilder Ull/Kisa: Bjørn Hytjanstorp)

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.