Connect with us

Byutvikling

Verdenspremiere i vente for Jessheim by

Avatar

Published

on

Fire nært forestående butikkåpninger er kjærkomne sysler i en ekstremt tung tid for næringslivet. Jessheim får en ny verdenspremiere på et konsept i løpet av mai.

Onsdag var senterleder Jon Bakke (29) på forsiden av landets største avis VG i forbindelse med en sak om at 10.000 butikker må stenge dørene fordi sentrale og lokale myndigheter har bestemt det. Butikker som på landsbasis står for 44 prosent av omsetningen innen klær, møbler, skog og sport er stengt.

Les hele saken fra E24 her: Over 10.000 butikker må stenge – 56.000 personer kan bli rammet

Jessheim storsenter opplever mørklagte ganger og stengte butikker. Et steinkast unna holder varehuset Obs åpent.

Argumentet fra lokale myndigheter er at dette er en matbutikk.

SER FRAMOVER: Utfordringene akkurat nå veies til en viss grad opp av det vi får til med nye og spennende konsepter som vil etablere seg hos oss i Jessheim by, sier Jon Bakke.

– Viktig å våge

Med dette bakteppet, så er det deilig å kunne konsentrere seg om det senterleder Bakke kaller fremoverlente satsinger og gode konsepter som vil bidra til handel og opplevelser i Jessheim by.

– Det kommer en tid etter pandemien, og de som satser nå er modige, sier Bakke.

– Det er gjerne de som våger i utfordrende tider, eller som tør å satse på noe som er litt annerledes, som vil lykkes over tid, sier Bakke.

Hyper-bowling

SEKS BOWLINGBANER: Det jobbes med seks bowlingbaner til det nye konseptet kalt hyper-bowling i Fakkelsenteret. Det og mye annet er i ferd med å ta form.

Verdenspremieren som ble nevnt innledningsvis er konseptet PINPIN som i løpet av mai åpner på 1.300 kvadratmeter i Fakkelsenteret.

– Ikke småtteri med andre ord?

– Nei, her snakker vi om et konsept som vil favne både unge og voksne gjennom dagen og på kveldstid. Dette vil ta en del av underholdnings- og aktivitetsmarkedet i Jessheim by, sier Bakke.

SONER: Soner for aktiviteter gjør konseptet intimt til tross for at den totale flaten er på 1.300 kvadratmeter. 

– Første etableringen i Norge?

– Det stemmer.

– Jessheim blir det første stedet vi åpner, men planen er at vi skal åpne i flere byer i Norge. Vi tror at jessheim og andre steder har behov denne type aktiviteter, underholdning og servering, sier Magnus Solvik hos Askeladden. Det har vært foretatt inspirasjonsturer til blant annet London og Karlstad – og andre byer – for å jobbe ut det konseptet PINPIN nå blir.

AKTIVT TREFFSTED: Det blir både minigolf, bowling og bortennis i det nye konseptet på 1.300 kvadratmeter i Fakkelsenteret. 

Dette kommer

  • 6 bowlingbaner
  • 9-hulls minigolfbane
  • 3 shuffleboards
  • 3 bordtennisbord
  • 2 barer
  • 2 selskapsrom
  • Pizzeria
  • Mini-Pin Pin avdeling med leker for de minste

 

– I tillegg kommer det en liten scene der det kan være stand-up, minikonserter og andre ting. Og dette kommer til å bli et intimt sted med forskjellige soner, forklarer Solvik.

– Aktivitet fra morgen til kveld?

– Tanken er at det kan være alt fra barnebursdager og den type arrangementer på dagtid, og så blir det noe mer “trøkk” på kveldstid.

BYGGING: Det jobbes på spreng for å bygge og klargjøre for verdenspremieren PINPIN over 1.300 kvadratmeter i Fakkelsenteret. Ambisjonen er å kunne åpne i løpet av mai, hvis koronaen tillater. 

– Hva trekker dere til Jessheim by?

– Veksten dere opplever her er attraktiv og at Jessheim er en god “testarena” for det vi tenker skal etableres i andre byer i Norge.

– Dessuten var våre planer sammenfallende med tankene Jon Bakke og de andre hos Jessheim storsenter av planer og tanker, sier avslutter Solvik.

Napp hos Høyer

Kleskonseptet Høyer åpner i Jessheim storsenter til høsten, og det er et tilskudd senterleder Bakke er fornøyd med å få på plass.

– Hvorfor det?

– De har produkter man ikke får tak i overalt, og vi har ikke de merkene Høyer fører.

Den første Høyer-butikken åpnet på Sjølyst i 2004, og i dag finnes butikkene fra Kristiansand i sør til Bodø i nord.

Jessheim blir butikk nummer 32 i rekken, og forretningen – som skulle ha pop-up-butikk fra i dag – åpner dørene i Jessheim by til høsten.

– Høyer er kjent for kvalitet innen såkalt “high fashion”, sier Bakke.

Kylling på menyen

Sushi-stedet ved inngangen mot Jessheim stasjon får etter hvert nytt innhold, og det blir kyllingretter i mange varianter når konseptet Fly Chicken etablerer seg i Jessheim by.

Konseptet – fritert kylling – er å finne fire steder i Oslo og i Bergen og Trondheim. Jessheim blir restaurant nummer sju for konseptet som så dagens lys i 2018.

TIL JESSHEIM: Konseptet Fly Chicken blir å finne i Jessheim by fra xxx. Vi ser fram til å ønske dem velkommen, sier Jon Bakke hos Jessheim storsenter.

– Gründere kom innom

– Hva vil du si om tidene vi er inne i og det å skulle satse?

– Det er tøffe tider, men samtidig så har gründere aldri vært så velkomne som nå, sier Bakke. Han drar fram Cecilie Braathen som i disse dager klinker til og realiserer butikkdrømmen i Storgata som et godt eksempel.

– Hun tar tak i drømmen etter at jobben i SAS forsvant i fjor. Det er en innstilling som kjennetegner folk som vil noe, sier Bakke.

https://jessheimpuls.no/jp/2021/03/02/cecilie-vil-fly-hoyt-i-storgata/

– Rom for flere gründere hos dere?

– Ta gjerne kontakt med meg hvis du går med en gründerdrøm eller et konsept i magen. Jeg lytter gjerne, sier Bakke.

Det er med andre ord ikke helt svart i Jessheim by. Det skjer oppløftende og offensive ting i næringslivet også, selv om det meste av det vi leser om har negativt fortegn.

– Men både vi, næringslivet og Jessheim by er “underdogs”, og det er en rolle vi trives med. Vi jobber hardt for å stå godt rustet etter pandemien!

Les gjerne hyllesten til alle underdogs:

https://jessheimpuls.no/jp/2019/09/28/en-hyllest-til-underdogs/

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.