Kontakt oss

Abonnenter

Vi bevæpner oss med vinger

Avatar

Publisert

KOMMENTAR

Her i Jessheimpuls sine lokaler tar vi fem i skyggen og tøyer ut noen dager. 2023 blir et særdeles interessant år. Vi bevæpner oss med vinger, humor og et hjerte som banker for Jessheim.

Det fine med høytid og ferie er at det gir et visst rom for refleksjon rundt det vi står i gjennom hektiske hverdager – både vi som skrivende medium, Jessheim som by og det faktum at vi har vært gjennom spesielle år med pandemi og globale hendelser som påvirker det som skjer i vår lille by, på rådhuset og i nærbutikken.

Når vi nå runder av 2022, så gjør vi det med følelsen av at Jessheimpuls har etablert seg som en ryddig nyhetsformidler av større og mindre hendelser og prosesser av betydning for Jessheim by i dag, Jessheim by i framtiden og – minst like viktig – det Jessheim som er fundamentet vi bygger videre på i dag.

Interessante dager

Det er interessante dager, det er utfordrende dager og det blir ofte lange dager for en bitteliten redaksjon med et bankende hjerte for denne snåle og sjarmerende byen i slettelandet på Øvre Romerike. Vi simpelthen digger å operere som nyhetsformidler og historieforteller med patriotisk fortegn.

I Jessheimpuls gjør vi noe riktig hver dag, og vi gjør helt sikkert noe feil hver dag. Men vi lykkes og feiler med entusiasme. Og humor der vi kan.

2023 blir et særdeles interessant år, for jeg tror vi kan få en del svar på hvordan det står til her i Jessheim by; kommer viktige prosjekter i gang, er det mange nok som bryr seg om hvordan det planlegges, bygges og – ikke minst – hvordan folkene i politikken og i Ullensaker-byråkratiet jobber?

Frafallet

Frafallet i politikken – mange gode lokalpolitikere kaster inn håndkleet etter denne perioden – er faktisk bekymringsfullt.

Lokalpolitikk er tøft å være en del av – også for skribenter – og hva gjør en “profesjonalisering” av politikken med hjertet for det lokale?

Det finner vi ut av om ikke lenge.

Engasjement

Det er satt av 1,7 millioner kroner til å skape mer engasjement rundt kommunevalget høsten 2023. I Ullensaker har vi ikke mange prosent over 50 når det kommer til antall ullsokninger som stemmer. Det er trolig vel anvendte penger, og det skal bli interessant å se hva disse kronene blir brukt til.

Jessheimpuls skal etter beste evne forsøke å henge på ferden inn mot lokalvalget 2023. Startskuddet for valget lokalt avfyres i form av debatt i nyoppusset bibliotek i Jessheim by. La oss håpe at lokalet fylles opp av engasjerte borgere.

Det har vært en tendens til at det kun er folk med t-skjorter med partilogo som sitter i salen.

Vel og bra det, men det er høyst nødvendig at flere borgere tar turen ut gjennom valgkampen.

1,7 millioner grunner

Det er 1,7 millioner grunner i kroner og øre som viser at det er viktig.

Men inn i julaften får vi la politikk og alt annet ligge.

Vi i Jessheimpuls sender en hilsen ut til vår stadig økende skare lesere, men vi er samtidig ærlige på at vi trenger flere abonnenter.

Det jobber vi videre med inn i 2023, men nå sier vi god jul med en video som ansvarlig skrivende Mo Larsen selv har filmet.

“Beväpna dig med vingar” live med svenske Joakim Thåström.

God fornøyelse.

Og god jul.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.