Kontakt oss

Folk

Annerledes Kinderegg til helgen

Avatar

Publisert

Utstillingsåpning i galleriet på Jessheim, hagemarked på Kjos eller en tur på bunadutstilling ved Ullensaker museum i helgen? Valget er ditt.

Ingen skal si at det eneste man kan gjøre er å sitte hjemme i helgen. Det hagler med tilbud til aktiviteter, og de nevnte tre er i tillegg til Jessheim Byfestival  lagt til rette for deg og meg.

Tre kunstnere

Sofie Nørsteng er opptatt av anatomi i sin kunst. 

Vi begynner med Ullensaker kunstforening og åpning av sommerutstillingen i galleriet i sentrum. Der stiller en kunstmaler og to keramikere ut usedvanlig kunst, hvis man kan uttrykke det slik.

  • Johan Söderstrøm fra Oslo stiller med malerier som er laget med sparkel i rammer av eik. Sparkel legges ved siden av hverandre som brikker i et puslespill. Kunsten handler om ideologi, noe som handler om å være løsrevet fra tiden, som det heter i presseskrivet. Stikkord er sted og tilstedeværelse.
  • Ruta Pakarklyte fra Nesoddtangen kommer til Jessheim med keramikk, og hun ønsker med sine prosjekter å redusere den romantikken forbrukersamfunnet omgis av. Søppel hun møter i hverdagslivet er grunnlaget for kunstnerens refleksjoner og seg selv og omgivelser vi lever i.
  • Sofie Nørsteng sin keramikk tar opp i seg interessen for kropp, relasjon, transformasjon og biologisk mangfold. I dialog med leirens iboende egenskap arbeider Sofie metodisk med improvisasjon, og hun opererer i det lekne, det ekspressive og det fabulerende.

Utstillingen åpner 14.00 på lørdag.

Forbrukersamfunnet og søppel er en del av sommerutstillingen til kunstforeningen.

Hagemarked på Kjos

Ullensaker Hagelag inviterer til sitt årlige hagemarkd på Kjos fra 11.00 til 16.00. Rammen er som vanlig Kjos gård, og markedsplassen fylles opp av både lokale utstillere og folk som kommer langveis fra. Til stede er gartnere som kan gi råd og veiledning, og det er mulig å kjøpe planter. Plantebytte er også innarbeidet som en populær geskjeft denne dagen.

Det lokkes med ponniridning og andre aktiviteter for de minste også. Og det er gratis inngang og gratis parkering.

Lær om Romeriksbunaden

Trine Grønn Iversen og Åse Mørk ved Ullensaker Museum. 

Ullensaker Museum åpner sin årlige utstilling denne helgen, og i år er det Romeriksbunadens historie som er hovedutstillingen. Det er mulig å både lære om bunadens historie samt forsøke seg på de teknikkene som skal til for å lage bunad.

Ullensaker Husflidslag har bidratt til utstillingen, med blant annet å lage prøvelapper med ulike sømtyper, kniplinger, nupereller og hosebåndfletting og strømpextrikking.

Det er også lagt opp stasjoner for de minste, for nybegynnere og for de mer drevne.

Utstillingen åpnes av Willy Kvilten søndag 14.00.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.