Connect with us

Byutvikling

Stortingspresident Tone kastet glans over åpning

Avatar

Published

on

Stortingspresident Tone W. Trøen fikk treningstips av Hannah Noonan (5) fra Maura under åpning av opptreningssenter for CP-rammede barn. Møtet var hjertelig.

Lørdag ble habiliteringssenteret for barn og unge med cerebral parese offisielt åpnet av stortingspresident Tone W. Trøen.

– Barn og unge med nevrologiske sykdommer trenger et slikt viktig og høykompetent habiliteringstilbud. Å være på et treningsopphold her er jeg sikker på styrker både den fysiske og psykiske helsen, sa stortingspresident Tone W. Trøen under åpningen.

På Jessheim

Dette tilbudet er finansiert av det offentlige siden 2002, og er i dag en del av spesialisthelsetjenesten. Det første PTØ-senteret ble bygget på dugnad tidlig på 1990-tallet.

– Med nytt hovedsenter ved LHL-sykehuset ar vi realisert drømmen om nye og flotte lokaler i et større helsemiljø. Dette er det største løftet i vår brukerorganisasjons historie, sier direktør Vibeke Johnsen.

Tor Inge Martinsen ga stortingspresident Tone W. Trøen og leder av Ullensaker SV Mahmod Ahmad omvisning i de nye lokalene vegg-i-vegg med LHL sykehuset.

Attraktiv kommune

Hun forteller om en næringsvennlig kommune som var positive til etableringen fra første stund.

– Ullensaker er en svært attraktiv kommune å etablere seg i. Vi er blitt tatt i mot med åpne armer. Gardermoen er også et knutepunkt som gjør det mulig å nå ut til brukere over hele landet, sier Johnsen.

Ullensaker-ordfører Tom Staahle, her sammen med direktør i PTØ Norge Vibeke Johnsenm, sa i hilsen at habiliteringssenteret representerer en brukergruppe vi må løfte fram. Og som vertskommune er det en stor glede for oss å få et slikt bygg som dette. Om 10-20 år fram i tid vil vi se at dette er blitt et kraftsentrum for helse og omsorg, med enda flere bygg, sa han.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.