Connect with us

Byutvikling

Nærmere kunstverk ved Nordbytjernet

Avatar

Published

on

Kunstner Camilla Løw (41) er i gang med utformingen av skulpturen som er tenkt plassert på toppen ved Nordbytjernet våren 2019.

For ordens skyld, ingen av skulpturene i denne saken er tiltenkt en plassering ved Nordbytjernet. Bildene av kunstverkene i denne saken er ment som indikasjoner på stilen til Camilla Løw. Det hun tenker seg ved Nordbytjernet er på skissestadiet, og hun ønsker ikke å dele noe med offentligheten akkurat nå. 

– Jeg har jobbet med et forslag til kunstverket og jeg har vært og sett på plassen i forskjellige sesonger, sier Løw til Jessheimpuls.

Skulpturstopp

Plasseringen hun ser for seg er, som nevnt innledningsvis, på “Sukkertoppen” ved Nordbytjernet, gjerne i tilknytning til de tre trærne i bakkant av toppen. Dette skal godkjennes i kommunen, og selve kunstverket skal godkjennes av Sparebankstiftelsen som finansierer prosjektet. Jessheim vil med det kommende kunstverket inngå i prosjektet “Skulpturstopp” , et prosjekt der anerkjente samtidskunstnere lager en skulptur eller et kunstverk i en kommune.

Denne skulpturen står ved Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden. 

Ni steder utgjør foreløpig stoppesteder mellom Dovre og Moss, og det er skulpturer under utvikling i Fredrikstad, Oslo og Jessheim.

Kunst til å bruke

– Hva er det du ser etter i valget av plassering, Camilla?

– For meg handler det om at skulpturen skal gli inn i det området den plasseres, og jeg er opptatt av at folk bruker eller ferdes i områder kunsten min plasseres. Folk må gjerne klatre på eller bevege seg rundt kunstverk jeg lager. Det er det som er tanken, og mitt ønske er at skulpturen skal bidra positivt til området ved Nordbytjernet, som jo er et sted der folk samles og ferdes, sier Løw, som ikke er ukjent med Romerike. En av hennes skulpturer står ved nye Frogner skole som åpnet i juni 2017.

Skulptur i Bardufoss. Den brukes som sitteplass og til trening, er tilbakemeldinger Løw får.

Våren 2019

– Du antyder våren 2019 for avduking?

– Ja, det er den tidslinjen vi opererer med. Nå kommer jo sommeren, og plasseringen skal behandles i Ullensaker kommune – og Sparebankstiftelsen skal godkjenne skulpturen. Så våren 2019 er et realistisk perspektiv å jobbe ut fra.

Løw er en travel og mye brukt kunstner. Hun har levert permanente utsmykninger til Kunsthøyskolen i Oslo, Statoils hovedkontor, Henie Onstad på Høvikodden, New Art Centre i Salisbury og nevnte Frogner skole og kultursenter i Sørum. Og nå høyst sannsynlig ved Nordbytjernet her på Jessheim.

– Jeg krysser fingrene for at prosessen får fin flyt videre, sier Camilla Løw til Jessheimpuls.

– Og er er stadig og rekognoserer i området rundt Nordbytjernet for å få så god oversikt over bruken av området i de forskjellige sesongene som mulig, avslutter hun.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.