Connect with us

Folk

Ser på hvor i Ullensaker det må asfalteres

Avatar

Published

on

Til uka legger Rune Sand og hans veiarbeidere planene for hvilke kommunale veier som skal asfalteres i nær framtid. Kjeft blir det nok uansett hva de lander på.

En hektisk vinter er over for driftsleder vei Rune Sand i Ullensaker kommune. Vi snakker en av de mer hektisk vintersesongene enn på mange år, og det har vært en del kjefting også i vinterhalvåret.

– Roligere nå som det er snakk om asfalt og hull i veien?

– Ikke akkurat, sier driftssjefen med et lite smil. Han og tre kolleger har gjort unna en vinter der både budsjetter og bilpark har fått kjørt seg. 16 runder med brøyting – til 130.000 kroner runden – har spist av budsjettene så langt i 2018. I hele 2017 var det 10 runder med brøyting.

Asfalt

– Neste uke skal vi ha internt møte og gå gjennom hvilke strekninger vi skal prioritere

Men, nok om det, nå er det asfaltering og tilstanden til det drøyt 20 mil med kommunalt veinett som gjelder. Vi vedlikeholder egentlig kontinuerlig innenfor et brøytebudsjett på anslagsvis 8-9 millioner kroner, sier Strand til Jessheimpuls.

– Hvordan vet dere hvor behovet er påtrengende for lapping og asfaltering?

– Vi kjører rundt og sjekker, og kommunen har en tjeneste der folk kan melde fra om feil de ser på sin vei, er beskjeden fra Strand.

– Og så skal vi som nevnt ha prioriteringsmøte til uka.

– Hvordan vet vi hva som er kommunal vei og hva som er fylkesvei?

– Det er ikke så lett å holde styr på akkurat det, og vi får en del henvendelser på forhold som ikke ligger innenfor det vi håndterer. Jeg kan forstå at det kan være forvirrende å orientere seg, altså.

Ute hele tiden

Kong vinter har vært hard mot veinettet. Her i Gamle Trondheimsveien på Jessheim. 

Arbeidet med å vedlikeholde det kommunale veinettet pågår hele tiden, være seg brøyting eller asfaltering eller feiing. I disse dager jobbes det for fullt med å rydde etter vinteren samt rette skader tele og hard vinter har påført veinettet i kommunen.

– Ser det totalt sett greit ut?

– Vi får en del henvendelser, men det jeg kan si er at frykten for overvann i forbindelse med smelting ser ut til å være ubegrunnet. Så da kan vi konsentrere oss om vedlikeholdet av veiene, sier Strand.

– Ditt råd til folk som hisser seg opp og vil melde fra?

– Trekk pusten og vit at vi gjør så godt vi kan.

PS! Disse riks- og fylkesveiene er planlagt asfaltert i 2018.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.