Kontakt oss

Abonnenter

Bærer innholdsrik festival videre

Avatar

Publisert

Ullensaker bibliotek inviterer til en innholdsrik og spennende festival over fem dager når det inviteres til Bærekraftsfestivalen 2024.

Fjorårets gjennomkjøring viste at en festival der temaet er bærekraft og tips til hvordan vi som enkeltmennesker og samfunn kan ta grønne valg til det beste for planeten vår, som det står på hjemmesiden til Bærekraftsfestivalen.

Nytteverdi

– Vi håper at folk tenker at dette er noe de kan dra nytte av og lære noe av, sier biblioteksjef Pia Christine Brunn Løfshus om festivalprogrammet. Hun og bibliotekar Magnus Wandås (bildet) er sammen med resten av gjengen ved biblioteket forventningsfulle i forkant av festivalen.

Fra mandag 29. april til lørdag 5. mai kommer kommunen vår til å fylles med med grønne aktiviteter, miljøpositive foredrag og bærekraftige arrangementer fullt monn, og årets festival omfavner tre av FNs bærekraftsmål:

Sikre forbruk og produksjon

Liv på land

Samarbeid for å nå målene

Samarbeider

Årets festival er et samarbeid mellom flere aktører – både kommunale og eksterne – som vil bidra til en innholdsrik festival.

– Dette arbeidet er viktig og det er flott å se at så mange engasjerer seg, sier biblioteksjefen og nevner Fretex, Ullensaker Hagelag, Øras, Jessheim Storsenter, urban landbruk ved U.Reist, og redesign ved Relove.

Foredrag og musikk

Programmet er så rikholdig at folk er nødt til å lese det sjøl, men telegramversjonen er at denne festivalen tilnærmer seg temaet på flere måter – være seg foredrag, musikk, byttemarked, praktiske øvelser i form av å snekre fuglekasser

TRYKK HER FOR HELE PROGRAMMET

– Hvorfor en festival som dette?

– Vi har alle et ansvar planeten vår, og vi ønsker som bibliotek og arrangør å sette fokus på valg vi kan ta i hverdagen for å bidra, sier festivalansvarlig Bruun Løfshus.

Det er garantert mye å lære for den som ønsker å ta turen til de forskjellige arrangementene under årets festival.

Blant annet kan vi fredag 3. mai få høre mer om den fuglen som er en av Ullensaker sine ansvarsarter – åkerriksen – under faglunsj på biblioteket på Jessheim. Dette som et eksempel på at ingen er utlært, og det er fullt mulig med påfyll av informasjon og tips til en mer bærekraftig livsstil.

Ullensaker bibliotek gjør i hvert fall sitt ytterste for at vi som borgere skal få enkel tilgang til informasjon og en læringsarena.

Bærekraftsfestivalen 2024 er et godt eksempel på nettopp det.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.