Connect with us

Jessheimdagene

De unge “kupper” galleriet

Avatar

Published

on

Fire unge kunstnere fyller fra i dag veggene i byens galleri med spennende kunst. Og for aller første gang stilles det ut animasjon i dette galleriet.

Jessheimpuls fikk kikke inn døren da fire representanter fra den yngre garde i Ullensaker kunstforening skulle henge opp kunsten sin.

Magdalena M. Zaczek, Einar A. Larsen, Håkon B. Grønvold og Astrid E. Mork Knutsen – alle 26 år gamle – bestemte seg tidligere i år for å kjøre på med en pop-up-utstilling i galleriet under Jessheimdagene.

Variert

Som tenkt, så gjort. Og det er fire varierte uttrykk som de fire tror vil stå godt til hverandre når utstillingen er ferdig hengt opp. Det er den nå.

Dørene er åpne fra og med 14.00 til 17.3, torsdag og fredag samt fra 12.00 til 16.00 lørdag og søndag.

– Det blir en mer formell åpning med musikk lørdag 12.00, men vi holder åpent fra i dag, sier Einar A. Larsen.

En annen fellesnevner – altså i tillegg til at alle de fire kunstnerne er 26 år gamle – er at de fattet interesse for kunst i ung alder.

Tidlig ute

Alle tegnet og utforsket forskjellige kunstuttrykk som barn, og som unge voksne har de ganske så forskjellige uttrykk rent kunstnerisk.

Vi finner fargerike motiver i akryl, vi finner stilistiske bilder i olje, det er akvarell og blyanttegninger og det er animasjon i bevegelse.

– Animasjon er en relativt ny kunstform – bare 100 år gammel – så det er mye uoppdaget i denne sjangeren, sier Astrid E. Mork Knutsen til Jessheimpuls.

Ung kraft

Kunstnerne ønsker også å vise noe av det de unge medlemmene i maleklubben til kunstforeningen står for.

Og ut fra det lille Jessheimpuls fikk se tidligere i uka, så står de for ganske så fine ting.

Men sjekk ut utstillingen sjøl.

Det er garantert verdt turen.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.