Connect with us

Abonnenter

Byhistorie viker plass for nytt

Avatar

Published

on

Nederst i Gotaasalleen er byhistorie jevnet med jorden i påvente av nytt boligprosjekt som er gjennom den politiske kverna.

Endringene skjer raskt i Jessheim sentrum, og det får vi en påminnelse om når Hoel-gården og det gamle trehuset til Adriansen ikke finnes lenger.

Les om Hoel-gården her:

Klipper båndene til frisøryrket

Nye boliger

Mye har vært skrevet om den kommende utbyggingen nedenfor prestisjeprosjektet til Stor-Oslo Eiendom i Gotaasalleen, ikke minst at en del av prosjektet – sør i dette området – er lagt på is fordi det ble politisk vedtatt at det skal være kun tre etasjer mot de tre eldre husene Bjørk, Fredheim og Teisen-gården.

Les mer her:

Gjennomfører ikke dette prosjektet

Hva er det så som kommer i området?

AF-gruppen og Olav Thon Gruppen har bestemt seg for å fortsette med sin halvdel av prosjektet i Gotaasalleen, selv om det ikke er sagt noe om når bygging kan starte opp. Det har vært fokus på å rive de to byggene med tanke på framtidig bygging i området.

De to husene er nå revet og oppryddingsarbeidet er i gang.

I Planforslaget står følgende skrevet om hva som kommer i bånn av Gotaasalleen:

“Illustrasjoner viser en mindre blokk på 5 etasjer nord i Gotaasalléen og en lengre blokk langs Trondheimsvegen i vest på 4-7 etasjer. Midt i planområdet i øst er det foreslått to punkthus på 8 og 6 etasjer.”

Høringen gikk ut før sommeren, og dette prosjektet går sin gang, altså den delen av dette prosjektet (lengst nord i dette området) som AF-gruppen og Olav Thon Gruppen har ansvaret for.

Et lite stykke byhistorie er i hvert fall forsvunnet fra bybildet, og nå skal ny sentrumshistorie skriver – og bygges.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.