Connect with us

Abonnenter

Cirkus Arnardo er i byen

Avatar

Published

on

Cirkus Arnardo har sterke bånd til Jessheim. Fra i morgen serveres 16 forestillinger på grusbanen ved Nordby ungdomsskole.

– Jeg bor ikke her nå, men jeg hadde hele oppveksten min i Ullensaker, nærmere bestemt på Ekornrud. Jeg gikk på skole her og har fortsatt venner som bor her, sa sirkusdirektør Are Arnardo til Jessheimpuls da vi møtte ham underveis i jubileumsåret 2019.

JESSHEIM 2019: Slik så det ut da Cirkus Arnardo gjestet Jessheim i 2019. Sirkus har fortsatt appell hos folket.

Tredje generasjon

TRE GENERASJONER: Arild, Arne og Are Arnardo avbildet sammen. I dag er det Are som er direktør og styrer det tradisjonsrike sirkuset med røtter i vår by. Foto: Skjermdump Arnardo.no

I 2019 hadde sirkuset vært på veien i 70, og Are Arnardo er tredje generasjon Arnardo som holder landets eneste reisende sirkus på veien.

– Det er klart jeg kjenner på ansvaret, sier 48-åringen som er tredje generasjon sirkusdirektør. I går var han tilbake på Jessheim, stedet han med størst tyngde omtaler som hjemme. Ullensaker er også blitt kalt sirkusbygda fordi Arne Arnardo en periode bodde i kommunen samt at sirkusdirektør Karl Norbeck også var fra Ullensaker.

TILBAKE: Are Arnardo vokste opp på Jessheim, og han har fortsatt bånd til byen vår. De neste 12 dagene skal sirkuset hans underholde med 16 forestillinger.

Fortsatt magi

Mer om årets show finner du ved å KLIKKE HER

– Sirkus har for mange noe magisk ved seg. Merker du forventningene når dere ruller inn i en by eller et tettsted?

– Magien i manesjen er alltid der, men som omreisende sirkus kjenner man på utfordringen når nyvinninger kommer – som da TV kom, da internett kom og nå sosiale medier. Det heter seg jo at ungene nektet å komme inn når kvelden kom før i tiden.

– Nå er det nesten litt sånn at ungene nekter å komme ut og at de lever livene sine innendørs og via mobilen, sier Arnardo.

Billetter finner du ved å KLIKKE HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.