Kontakt oss

Abonnenter

Snuser på fagskole i byen

Avatar

Publisert

Ullensaker kommune jobber med å lande et fagskoletilbud i byen vår. Søknaden jobbes ferdig i disse dager.

Det er Viken fylkeskommune som har sendt ut forespørsel til kommunene på Romerike om å besvare en rekke spørsmål forbundet med etablering av et fagskoletilbud i vår region.

– Det er ikke sagt noe konkret om hvilke studieretninger det er snakk om, men vi er bedt om å svare ut rundt praksisplasser innen helse og reiseliv, så det er grunn til å anta at det er aktuelt for dem, sier Vebjørn Brastad i Ullensaker kommune til Jessheimpuls.

– I tillegg har vi valgt å si noe om mulighetene for å legge til rette for fagretninger som har med logistikk å gjøre. Det baker vi inn i vår søknad til Viken, sier Brastad.

Mindre skala

Spikeren i kista for OsloMet til Jessheim

Skuffelsen var stor i Ullensaker da OsloMet ble vedtatt lagt til Lillestrøm, og i så måte vil en fagskole være et plaster på såret for Ullensaker kommune.

– Hva snakker vi om av størrelse denne runden?

– Det er ikke så stor institusjon som OsloMet ville vært. I et 10-årsperspektiv snakker vi om en opptrapping til totalt 2.000 studenter – med 100 studenter fra første året.

– Når snakker vi om at etableringen finner sted?

– Det kan etter det vi forstår være på plass og i gang i løpet av høsten 2023.

Sentrumsnært

OsloMet  var ute etter sentrumsnære lokaler for sin nye lokasjon på Romerike – som altså ble Lillestrøm – og Ullensaker legger det samme til grunn for en ny fagskole.

– Det ble gjort godt stykke arbeid i prosessen med OsloMet, og vi fortsetter på det sporet videre, sier Brastad, som sier at styringsgruppa som jobbet for å lande OsloMet blir gjenopptatt i forbindelse med denne søknadsprosessen.

– Vi har første møte torsdag denne uka.

– Og søknadsfristen er?

– 31. august.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.