Kontakt oss

Folk

Primalskrik i sentrum

Avatar

Publisert

KONSERTRAPPORT

Det var de unges tur til å innta scene og torg i Jessheim sentrum onsdag kveld. Og publikum fikk mange gledelige overraskelser med lokalt tilsnitt.

La oss ta det siste bandet først. Peralta har solid forankring i Jessheim by og Øvre Romerike, og Emil Sollie og kompani lovte energi, liv og bånn gass på forhånd.

Peralta innfridde på alle tre punkter med sin soft-punk-rock med ett bein i skateboard-miljøet og ett bein i snøbrettmiljøet. Vi gamle skribenter får ikke beskrevet det på annet vis. Så det får duge.

Energi

Masse energi, kaskader av rett på gitarlyd og to vokalister med både tran og adrenalin i årene gjorde alt de kunne for å riste liv i forsamlingen. Og det maktet de fint.

Et energisk bekjentskap, og vi tar dem på ordet neste gang de lover bånn gass i den vesle byen vår.

Det ble ropt “kjørt” fra scenen ganske ofte. Og kjørte gjorde Peralta.

Takk for stunden.

Jenter med stil

Jessheimpuls har hatt gleden av å følge bandet The Blondies helt siden de fire jentene startet opp i 2020, og jammen har det skjedd ting rent musikalsk på de tre årene som har gått siden firerbanden så dagens lys.

THE BLONDIES: Live, Dina, Vilde og Aurora er The Blondies, et lokalt band som har utviklet seg godt siden de startet opp i 2020.

Onsdag kveld var det singelslipp (deres aller første sang ute på Spotify) for Live, Dina, Vilde og Aurora. Sangen heter “Salsa Of Eterniy”, og de fire musikerne med fartstid i samme korps bestemte seg i 2020 for at det ville være kult å starte rockeband. Som tenkt så gjort.

Det er vi i publikum glade for at de gjorde, og vi gleder oss til fortsettelsen.

NY SINGEL: The Blondies har sluppet sin første singel på Spotify denne uka. Sjekk den ut, er oppfordringen fra bandet. 

Essential Tides

ENERGI: Det er mye energi i bandet Essential Tides og frontmann Marcus Habberstad. De skal i gang med innspilling av album. Det er grunn til å glede seg. 

Samme glede kjente Jessheimpuls sin utsendte på etter konserten til Essential Tides, et band med utspring fra musikklinja til Jessheim videregående skole.

Vi har krysset spor med dette bandet flere ganger de siste årene, og det siste året har det åpenbart skjedd ting med flokken som frontes av låtskriver Marcus Habberstad.

Habberstad lovte at det kommer et album med bandet i framtiden, og det ser vi fram til.

FORNØYD: Marcus Habberstad (t.v.) og resten av Essential Tides skapte liv foran scenen onsdag kveld. Bandet består av nevnte Habberstad, Thomas Tosterud, Lucas Rover Lucero-Gomez, Finn Friis-Hansen og Amanya Hellebakken Cordero. 

Vellykket kveld

Ungdomskvelden inneholdt mange flere musikanter og dansere enn dem som er nevnt, og hele opplegget i regi av Ung kultur i Ullensaker kommune, ungdomsrådet og ungdomsklubben Atlas (beklager hvis noen er glemt i farten) må sies å være vellykket så det holder.

Mange ungdommer møtte opp for å heie fram dem som sto på scenen, og ingen skal si at det ikke er noe for ungdommen på programmet under Jessheimdagene.

Også vi eldre satte pris på primalskrikene i sentrum onsdag kveld.

Øyvind Mo Larsen

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.