Kontakt oss

Abonnenter

Den store julemarkedshelgen

Avatar

Publisert

Kommende helg er i julemarkedenes ånd i Jessheim by. Både etablerte julemarkeder og det aller første markedet på Villa Sole inviterer til åpent tun og hus. 

Veletablerte og særdeles populære Hagen på Kjos har i mange år invitert til julemarked på gården som ligger ved golfbanen på Kjos på Sand.

Lørdag 3.- og søndag 4. desember blir det julestemning i hver krok av hagen. Da tennes massevis av lys, fakler og varmende bål. Det blir familieaktiviteter. stabbur og låve fylles med salgsboder fra fjern og nær, og det tilbys skinnfellsøm, strikk, glasskunst, søm og mye annet håndverk, i tillegg til bakst, karameller, design, julepynt, lykter og annet snadder for juleøyet.

Inngangsbilletter er på symbolske 80 kroner, og barn under 12 år gratis.

KJOS: Julemarkedet på Kjos er etablert som et trivelig sted å stikke innom med familien. Tradisjonelle og utradisjonelle juleprodukter er til salgs lørdag og søndag. Foto: skjermdump

Nyvinning i byen

Kulturtunet Villa Sole inviterer for aller første gang til julemarked på tunet, og daglig leder Vivi Reierstad sier det er fokus på kortreist julestemning på detter aller første markedet i hjertet av Jessheim by.

Det er kortreist innhold i bodene på tunet, og jeg håper vi klarer å få til et julemarked som pirrer sanser og smaksløker i tillegg til god stemning som gjør at folk velger å sette seg ned og tilbringe litt tid hos oss lørdag og søndag, sier Reierstad.

Bodene fylles opp med kortreiste produkter, kunst (digitale trykk), håndverk, underholdning, langbord, skinnfeller, bål, deilig mat og varmt drikke (både med og uten alkohol).

Julekuler av glass, honning, syltetøy, saft, julekaker, mat fra polsk pølsemaker, food truck fra Kroksrud, treprodukter fra konseptet Inn på tunet på Ås gård og annet.

Veledighet

Ukrainske studenter fra Voksenopplæringen stiller med varm mat, og alle inntekter går rett tilbake til Ukraina i form av ullundertøy og annet som vil bli kjøpt inn for pengene som kommer inn på julemarkedet.

– Sett av kvelden og ta med venner til Villa Soles unike atmosfære, oppfordrer primus motor, som er sikker på at kortreist underholdning i drypp gjennom dagen og kvelden.

Underholdning

Good Vibrations showkor stiller, Ulf “Uffe” Johansson skal framføre legendariske “O Helga Natt”, Ullensaker Spellemannslag bidrar med god stemning og vi får servert et alternativt juleevangelium fra byoriginal Jan Ove Hansen, som kaller seg “The Rolling Poet” i slike sammenhenger.

Det er bare å glede seg til et intimt julemarked med snev av europeisk sus over seg fra 12.00 til 21.00 på lørdag og fra 12.00 til 16.00 på søndag.

– Søndag er også selve huset åpent, og der finner du Galleri Egil samt en vandreutstilling bestående av linotrykk.

– Det blir siste åpne søndag på Villa Sole før jul, sier julemarked-direktør Reierstad.

2040 Hjerterom

På Kløfta utvises det hjerterom i praksis kommende helg. Da arrangerer Facebook-gruppen “Sammen for 2040” for aller første gang julemarked,  og pengene som kommer inn går til matkasser som deles ut til jul.

Stedet er Kløfta Menighetssenter, og mellom 12.00 og 16.00 selges det pølselapskaus, risengrynsgrøt, saft og kaffe (alt til en billig penge)

Det er med andre ord bare å planlegge helgen slik at du får med deg julemarked på Kjos, Villa Sole og på Kløfta.

En runddans vi kan like.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.