Kontakt oss

Folk

Musikkhelter fikk inn 250.000 kroner

Avatar

Publisert

Intet mindre enn 250.000 kroner kom inn til Libanon-prosjektet til Petter Barg og Vegar Store under støttekonserten Heroes.

I oktober ble støttekonserten Heroes arrangert i Ullensaker kulturhus, som ble stilt gratis til disposisjon fra Ullensaker kommune. Når billettinntekter og det som er kommet inn fra andre steder – beløp via vipps og penger som elever ved musikk, dans, drama ved Jessheim videregående skole samlet inn på eget initiativ – så er det intet mindre enn 250.000 kroner på konto.

– Det er nok til å holde musikkprosjektet i flyktningeleiren i Libanon gående i ett år til, sier Vegar Storsve. Han reiser nedover til Libanon neste uke, og da skal han overbringe den gode nyheten.

– Lokalt er undervurdert

Med en plakat som utelukkende av lokale navn (og noen gjester utenfra), så knyttet det seg en viss spenning til billettsalget – som i ettertid må sies å være overraskende godt. Disse spilte:

 • Travelin’ Storband med Stina Stenerud
 • Band – hele fire i tallet – fra musikklinja ved Jessheim videregående skole
 • The Husbands med Yeisy
 • Lo-Fi Voodoo med Tom Stalsberg

– Lokal forankring er undervurdert, sier Vegar Storsve til Jessheimpuls.

Vamp bidro

Nyheten om støttekonserten i kulturhuset vårt nådde selveste Vamp, som ønsket å bidra med oppmerksomhet rundt prosjektet til Barg og Storsve.

Grunnen til det er at en av Vamps sanger er fast på repertoaret i til ungene i flyktningeleiren i Libanon, og en video fra en framføring ble sendt til Vamp, som oppfordret folk til å vippse penger til dette prosjektet på sin egen plattform på Facebook.

– Tenk om vi kunne reist ned og spilt sammen med dem, sa Øyvind Staveland til Barg og Storsve da han møtte de to lokale heltene før en Vamp-konsert på Jessheim nå i høst.

Les om Vamp-møtet her:

Vamp med rørende Heroes-hilsen

Dette er Libanon-prosjektet:

Men la oss ta ett steg tilbake i et forsøk på å forklare hva dette Libanon-prosjektet som har satt seg i hjertet til de to lokale musikerne og pedagogene er for noe, og hvorfor dette prosjektet har så tung forankring på Jessheim og i Ullensaker som det har.

 • Algarheim skole hadde tilbake i 2002 et prosjekt der barn fra flyktningeleiren kom på musikalsk besøk
 • Petter Barg jobbet som lærer ved skolen, og han besøkte flyktningeleiren i 2001
 • Vegar Storsve og Petter Barg hadde tidligere jobbet med et prosjekt i Afrika, og de to begynte å bruke av ferier og fritid for å reise ned og bidra til den musikalske biten inne i flyktningeleiren
 • Behovet viste seg å være for stort til at de to kunne involvere seg alene
 • Jessheim videregående skole (Petters arbeidsplass) og Norges musikkhøgskole (Vegars arbeidsplass) ble – sammen med Algarheim skole – involvert slik at slagkraften ble større og ringvirkningene nådde flere folk som potensielt kunne engasjere seg og bidra
 • I oppstarten var musikktilbudet i flyktningeleiren en del av et program for mental helse (NORWAC)
 • Herrene Storsve og Barg ønsket etter hvert å vri prosjektet over til å bli et bredere kulturprosjekt – og slik ble det og slik er det forblitt gjennom FORUM for Kultur og Internasjonalt Samarbeid
 • Elever ved Jessheim videregående skole har engasjert seg på flere måter: cd-prosjekt, innsamlingsaksjoner, konserter og elever som har reist ned til Libanon på eget initiativ for å hjelpe til.
 • Mange familier her i Ullensaker har vært vertsfamilier for flyktningebarn som har vært i Norge i regi av musikkprosjektet

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.