Kontakt oss

Abonnenter

Ekte kunstglede i galleriet

Avatar

Publisert

Stemningen var på topp da noen av jubileumskunstnerne møttes til fagprat i Galleri Jessheim torsdag. Enda bedre stemning blir det hvis du tar turen til åpningen lørdag. Nå er kulturuka virkelig på gang!

Ni kunstnere med sterk tilknytning til Galleri Jessheim – i form av å være herfra eller å ha stilt ut her tidligere – utgjør Ullensaker kunstforening sin jubileumsutstilling under den lokale kulturuka, som sparkes i gang formelt når denne utstillingen åpner 14.00 lørdag førstkommende.

Unikt

En unik ting for kunstforeningen i vår by er at kunstnerne som stiller ut kommer og forteller om sitt uttrykk og tilnærming til de dyktige gallerivertene i kunstforeningen.

Det var også tilfelle torsdag ettermiddag. Da fortalte Wanda Hareim, Egil Nyhus og Marte Branderud om seg og sitt. En interessant stund for både verter og Jessheimpuls sin utsendte.

De andre kunstnerne som henger på vegg under denne utstillingen er Geir Brohjem, Morten Andersen, Torild Storvik Malmedal, Elena Olsen, Jon Olav Helle, Unni Askeland og Egil Nyhus.

– Jubileumsåret til kunstforeningen (50 år i år) skal vise spennet i det vi har gjort og skal gjøre – både fortiden og framtiden, sier leder Hanne Espeseth til Jessheimpuls.

Tilbakeblikk

Mottoet for året er “Vi ser tilbake – vi ser framover”, og denne utstillingen løfter fram noen av tradisjonsbærerne som har stilt ut og vært en del av kunstuttrykket gjennom mange år.

– Dette blir tilbakeblikket, og til høsten skal vi se framover.

– Hvordan?

– To menn og en tavle (Egil og Svein Nyhus) kommer for å vise fram kunst til de yngste, og Jessheim videregående skole skal ha en utstilling hos oss. Det samme skal Einar Larsen og de yngste i maleklubben til kunstforeningen. Det ser vi fram til, sier Espeseth.

Sistnevnte utstilling blir en såkalt pop-up-utstilling der verkene blir solgt fra vegg. Dette vil skje under Jessheimdagene i august .

Kulturfest

Åpningen av utstillingen foregår som nevnt lørdag 14.00. Ordfører Eyvind J. Schumacher står for den formelle åpningen, og underholdning blir det fra Ingelin Dahl Helbø og Erland Helbø.

I tillegg til åpningen blir det utdeling av kulturpriser og stipender til unge og lovende utøvere, noe som er en fest i seg selv.

Travelin’

REISEKLARE: Travelin’ Storband er reiseklare og inviterer til konsert i kultursalen til nye Algarheim skole lørdag kveld. Lokale vokalister er også på plakaten. 

Vi tar også med at Travelin’ Storband inviterer til konsert med en godtepose av lokale sangere med på laget denne kvelden:

Marit Mulelid, Guro Vikingstad, Margrete Augdal, Eirik Jahren Røine og Kristian Gamborg blir en del av festen i kultursalen ved Nye Algarheim skole, og det garanteres både popmusikk og jazz denne kvelden.

Travelin har lang tradisjon med å samarbeide og lage konserter med både nasjonale- og lokalemusikere og liker å utforske forskjellige sjangere. Denne konserten blir intet unntak.

BILLETT HER

Best Western Swing

I Kulturbanken blir det konsert med ikke ukjente Stian Carstensen og en samling medsammensvorne musikanter, blant dem lokale Jarle Vespestad.

Konseptet Best Western swing tar med seg sin kjærlighet til western swing (noen kaller det visst hestejazz) til Kulturbanken lørdag kveld.

Musikken beskrives som jazzifisert dansemusikk fra de amerikanske sør-statene. Det er bare å sadle hesten og danseskoene.

BILLETT HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.