Kontakt oss

Jessheimdagene

En slags følelse av normalitet og ny tilhørighet

Avatar

Publisert

KOMMENTAR

Jessheimdagene 2021 etterlater først og fremst en uvant følelse av normalitet, en fornemmelse av styrket tilhørighet og en optimisme for høsten. Dette fortjente både vi og byen.

for første gang siden mars 2020 var det jessheimsk stemning i sentrum; vi er blitt vant til å holde avstand og alt sånt gjennom koronatiden, men det var godt å kjenne på følelsen av nærhet til folk og by gjennom Jessheimdagene denne gangen.

Stemningen i Jessheim by kan ikke beskrives som annet enn nedpå, lun og litt “det er sånn vi har det på denne flekken på jorda.”

LUNT: Mange søkte seg til lun atmosfære i historiske omgivelser på tunet til Villa Sole under Jessheimdagene, blant annet under konserten til Per Arthur Taugard lørdag.

Gode

Vi er blitt gode  til å håndtere smittevern. Det er i hvert fall arrangører av kulturarrangementer i Ullensaker blitt gjennom det siste halvannet året.
Og akkurat det har gjort det mulig å sette opp et program som gjør det mulig for folk å treffes i trygge omgivelser.

Nyvinningen “Under kastanjetreet” – altså kulturarrangementer og konserter ute på tunet til ærverdige Villa Sole – har med lynets hastighet etablert seg om et populært alternativ for folk i byen.

En ny møteplass – som er et moteord i mange planer og diskusjoner om byutvikling – er på plass i byen.

SAMMEN: Sosialisering og musikk har vært de sterkeste ingredienser under Jessheimdagene 2021. Og folket har forsynt seg av begge deler. Ullensaker spellemanlag bidro til stemning søndag. 

Lun stemning

Lun stemning og nettopp det å kunne slappe av i rolige omgivelser – sammen med andre mennesker – har åpenbart vært en fulltreffer.

I tillegg har konsertgjengere hatt muligheten til å boltre seg på torget, for der har det vært en variert musikalsk meny gjennom fem dager.

Vi har slurpet i oss pop, gammeldans, punk, rock og storbandrytmer og hip-hop og blues og americanamusikk fra torgscenen.

I tillegg har vi fått muligheten til å oppleve akustiske opplevelser under kastanjetreet, en arena som garantert kommer til å bli brukt i framtiden.

Det har vært oppløftende å se hvordan ullsokningene har brukt byen på dagtid gjennom helgen.

PUST I BAKKEN: Musikanten Egil Hegerberg hadde det ikke travelt, og han tok en god pust i bakken under kastanjetreet søndag ettermiddag. Fin plass, sa musikeren. 

Kollektiv hygge

Det er som om vi kollektivt har satt pris på muligheten til å treffes på denne måten. Husk at det er lenge siden verden var normal og tilrettelagt for sosialisering slik vi er vant til i midten av august.

Men en følelse av å være på vei mot en normal høst ga i hvert fall meg styrke til å gyve på høsten med fornyet energi.

I bunn og grunn har Jessheimdagene alltid handlet om å treffe folk. I år benyttet mange av oss muligheten. Det tror jeg vi gjorde rett i.

HISTORIE: Den aller første konserten under kastanjetreet sto Trang Fødsel for. 200 publikummere var med på den historiske begivenheten. 

Høsten kan komme

Høsten kan komme.

Og den gjør den – litt raskere enn vi setter pris på.

God mandag.

Bruk den godt.

Øyvind Mo Larsen

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.