Kontakt oss

Folk

Endelig konserter igjen

Avatar

Publisert

Endelig er det bekreftet at det blir sommerkonserter i sentrum av Jessheim by i juni. 200 publikummere og sikre rammer skal sørge for etterlengtet konsertglede.

Formannskapet i Ullensaker har  – som varslet og forventet – åpnet for mer aktivitet og lettelse i koronaforskriftene.

Det betyr blant annet at det går an å arrangere konserter i Jessheim by i slutten av juni.

Du finner link til billetter lenger ned i denne teksten.

GLEDES: Produksjonsansvarlig for Yess Alive 2021 Aileen Olsen Røseth ser fram til å gjøre torget i sentrum om til konsertarena igjen. Det er Kulturbanken som står for servering denne runden. 

Jeg har nesten ikke sovet den siste uka, for jeg har vært så spent på om det blir mulig å arrangere sommerkonserter i år, sier Aileen Olsen Røseth, arrangementansvarlig for konsertserien “Yess Alive”.

Hennes klare oppfordring til publikum er å kjøpe billeter tidlig – aller helst nå – for at arrangørene kan legge best mulig til rette for gode arrangementer.

– Jeg håper og tror at folk er sugne på god musikk og gode opplevelser nå, sier Olsen Røseth.

– Tidlige billettkjøp vil gjøre logistikken bedre for oss, sier hun.

Det blir lagt opp til servering av alkohol – og alkoholfritt selvsagt – under disse konsertene.

TRYKK FOR BILLETTER

Fyller torget

Hun ser ut over torgplassen som om noen hektiske uker skal fylles med 200 publikummere som kommer for å høre på nasjonale og lokale musikere i sommerkvelden.

Men nå er det altså klart. Formannskapet vedtok i går at det Ullensaker legger seg på samme forskrift som resten av landet, noe som blant annet betyr at det kan arrangeres konserter med 200 i sittende publikum.

TRYGGE RAMMER: Arrangørene av sommerkonsertene i 2020 dro på seg god erfaring for å ivareta smittevernhensyn. slik så det ut i fjor. 

Se videointervju med produksjonsansvarlig for sommerkonsertene her:

 

Det er meritterte navn som kommer til Jessheim by de to siste helgene i juni:

Og det beste av alt: billetten du kjøper til den enkelte konsert gjelder for den andre konserten samme dag. 

Fredag 18. juni

TILBAKE: Unni Wilhelmsen med musikere åpner sommerkonsertene i Jessheim sentrum 2021. 

  • Unni Wilhelmsen med musikere
  • Sol Heilo med musikere

Begge disse artistene har etter hvert jobbet seg opp et lojalt og entusiastisk publikum på Jessheim. Unni og Sol har stort sett solgt ut sine konserter i byen vår de siste årene, og det er grunn til å håpe på at det samme skjer under Yess Alive.

Billett konsert Unni Wilhelmsen og Sol Heilo med musikere HER

SOL HEILO: Slik hørtes det ut da Sol Heilo og henne band gjestet Jessheimdagene for noen år siden. Fredag 18. juni er hun tilbake i byen vår.

Billett konsertene med Sol Heilo og Unni Wilhelmsen HER

Lørdag 19. juni

MER ENN MORSOM: Tom Mathisen er mer enn en morsom fyr. Han bærer mye musikalitet i seg. Det håper han Jessheim vil oppleve. 

  • Tom Mathisen
  • Cocktail Slippers

En spennende kombinasjon på plakaten denne lørdagen. Tom Mathisen er for mange kjent som medlem i Prima Vera og som komiker, men faktum er at Mathisen er en god gitarist som har en hang til jazzen.

Billett til konsertene med Tom Mathisen og Cocktail Slippers HER

Cocktail Slippers har vært på Jessheim flere ganger tidligere, og det rocken som bringes til torgs når de barske damene entrer scenen.

Deres nye singel “She Devil (shot it out loud) bærer bud om at Cocktail Slippers fortsetter i det sporet de er kjent for å befinne seg – sanger som setter seg godt i øret.

Billett til konsertene med Cocktail Slippers og Tom Mathisen HER

Fredag 25. juni

Cash Commitment tar med seg universet til Johnny Cash når de igjen gjester Jessheim. Dette prosjektet har en tendens til å selge ut klubbene de gjester, og det som er sikkert er at publikum får en god dose countrymusikk med seg i saltaskene ut porten.

Billett til konsertene med Cash Commitment og The Husbands HER

Lokale The Husbands er muligens det nærmeste vi kommer en supergruppe i Jessheim by. Det er i hvert fall rutinerte folk som skaper kø i døra når de spiller på Kulturbanken eller – som på bildet – under Yess Alive i fjor.

Vegar Storsve og Petter Barg har stablet resten av bandet på beina, og de inntar torget denne fredagen. Det blir stilsikker musikk og – garantert – en og annen god historie fra scenen.

Billett til konsertene med The Husbands og Cash Commitment HER

Med på laget har The Husbands brasilianske Claudio Latini. Han har et dusin eller så album i sekken, og det vi kan si er at dette er rytmiske saker.

  • Cash Commitment
  • The Husbands m/Claudio Latini

Lørdag 26. juni

Erlend Ropstad blir omtalt som den kanskje fremste eksponenten for lyrisk rock i kongeriket i dag. Sørlendingen har fartet landet rundt – både med band og aleine – mens han sakte men sikkert har bygget et større og større publikum.

Billett til konsertene med Erlend Ropstad og Lo-Fi Voodoo HER

Dette er anmeldelsen fra forrige gang Erlend Ropstad gjestet Jessheim:

Rystet av grunnfjellet

Koronaåret ble markert med et akustisk live-album fra turneen Erlend var ute på, og han kom nylig med et nytt album – som har høstet seksere og entusiastiske ord.

Erlend Ropstad gjestet Jessheim under Yess Alive i fjor sommer, og de frammøtte fikk møte en ekstremt spillesugen rocker med band.

I år er han tilbake i Jessheim by, og det liten grunn til å tro at Ropstad er mindre spillesugen enn forrige gang han var her.

“Svevde høyt der oppe” er å finne på Ropstads ferske album: 

Ropstad får følge av lokale Lo-Fi Voodoo på plakaten denne lørdagen.

Bandsjef Jan Henri Peeters beskriver dette bandet som Jessheim kanskje best bevarte musikalske hemmelighet, og bandet har de to siste årene jobbet med et prosjekt på norsk.

Billett til konsertene med Lo-Fi Voodoo og Erlend Ropstad HER

Albuminnspilling er godt i gang, og sangene tar utgangspunkt i Jessheim by og legendariske Veiberg Kafé som lå midt i Storgata (der Frøken Pedersen holder til i dag).

LOKAL HEMMELIGHET: Lokale Lo-Fi Voodoo steg opp fra restene av bandet The Men They Couldn’t Shave for noen år siden. Nå er de på gang med sanger på norsk. 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.