Kontakt oss

Byhistorie

Etterlengtet opprykk

Avatar

Publisert

Både damelaget og herrelaget til Ull/Kisa håndball er klare for 2. divisjon neste sesong. 

Ull/Kisas håndballdamer gikk ubeseiret gjennom seriespillet denne sesongen. De vant 18 av 18 mulige kamper, og etter kvalifiseringskamper mot Gøy og Østsiden så ble det søndag kveld klart at damene er tilbake i 2. divisjon, rundt 20 år etter å ha spilt på det nivået forrige gang.

– Målforskjellen avgjorde, og nå er det klart at både damene og herrene skal spille i 2. divisjon, sier daglig leder Nina Lines.

MÅLFORSKJELL: Det ble ett tap og en seier for alle lagene i kvalifiseringen, og det var til slutt målforskjellen som ble tungen på vektskålen for damelaget til Ull/Kisa. Her fra den siste hjemmekampen i seriespillet mot Skedsmo.

Oppsettet er ikke klart for neste sesong, men Ull/Kisa har takket ja til 2. divisjonsspill, med alt det måtte medføre av sponsorjakt og annet.

– Vi mener det er viktig å ha lag i 2. divisjon, ikke minst med tanke på at lokale spillere kan bli i klubben lenger i sin satsing. Og så er det viktig for yngre spillere som er på vei opp i aldersbestemte lag, mener Lines.

Husker du denne saken?

Evighetsmaskin med teltjubileum

Sa det høyt

Jessheimpuls snakket med Nina Lines i forbindelse med siste hjemmekamp i serien for noen uker siden. Og da sa hun følgende:

– Hvordan har dere fått til dette, daglig leder Nina Lines?

– Ambisjonen vår for denne sesongen har vært å rykket opp, og vi gikk ut og sa det høyt. Vi la en strategisk plan etter å ha vært veldig nær opprykk i forrige sesong, og med ny trenger og uttalte ambisjoner så klarte vi å trekke til oss noen nye spillere samt at egne spillere valgte å bli her, sier Lines til Jessheimpuls.

HARD JOBBING: Hard og målbevisst jobbing over mange år er en nøkkel til den suksessen damelaget og herrelaget til Ull/Kisa Håndball opplever denne sesongen, mener daglig leder Nina Lines (t.h.). Her med styreleder Magnus Tvedt-Øresland. 

– Må smake ekstra godt å bli seriemester på denne måten, spesielt etter at dere gikk ut med høye ambisjoner for sesongen?

– Ja, innrømmer daglig leder Lines.

Stor klubb

Ull/Kisa Håndball har 750 medlemmer og 650 aktive spillere. Det betyr at Ull/Kisa er en stor klubb på Romerike, og dedikasjonen fra trenere og foreldre og andre frivillige kan ikke undervurderes.

At stort sett alle kamper spilles i Jessheimhallen betyr kanskje også noe, for denne hallen har til alle tider vært håndballens storstue på Jessheim.

– Vi skal ikke undervurdere det som sitter i veggene her, sier styreleder Magnus Tvedt-Øresland.

– Det at vi har store kull i alle lag – både på gutte- og jentesiden – tror jeg også har noe med at vi hevder oss på seniornivå, legger han til.

For herrelaget til Ull/Kisa er også i posisjon til å rykke opp til 2. divisjon.

– Det gror godt, sier daglig leder Lines.

GLEDESSTUND: Slik så det ut da damelaget til Ull/Kisa vant serien. Søndag trakk de lengste strået i kvalifiseringskampene for spill i 2. divisjon. Og der skal de altså spille neste sesong. 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.