Connect with us

Byhistorie

Følger musikksporet “hjem” til Jessheim

Avatar

Published

on

Gitarist og Backstreet Girls-sjefen Petter Baarli kommer tilbake til Jessheim, der hans bandkarriere startet i punkbandet Slips. Lørdag er det Valentourettes han spiller med i Jessheim by.

I 38 år har Petter Baarli vært den ubestridte boogie-rock-sjefen i både Norge og rockebadet Backstreet Girls. Det finnes ikke den avkrok i kongeriket den lille kjempen med den svarte luggen har  spadd ut riff og energisk rock, men lunta – fortsatt brenner inderlig og sterkt – tok skikkelig fyr i Flataveien her i Jessheim by.

Der var han gitarist i punkbandet Slips, og det var til Jessheim han pendlet nordover med bussen fra Skedsmokorset.

BEGYNNELSEN: Petter Baarli som ung gutt i en kjeller i Flataveien på Jessheim. De andre på bildet er Espen Dahle på gitar, Ole Johnny Halvorsen på trommer  og på bass finner vi Kjetil  Andersen, som nettopp har gitt ut ny musikk med bandet Lazy Sodz. Foto: Morten Andersen

Jessheim-punk

– Jeg husker den tiden veldig godt, og det var i Jessheim-området vi spilte våre første konserter. Det var utover mot Sand, men jeg husker ikke hva lokalet heter, sier en strålende opplagt Petter Baarli til Jessheimpuls torsdag formiddag. Han har nettopp skrevet ferdig en ny låt – “What everyone needs is R&R”.

FORTSETTELSEN: Petter Baarli og Backstreet Girls under festivalen Tons Of Rock i Halden tilbake i 2014. Bandet spilte nesten sprekker i muren til Fredriksten festning. Foto: Øyvind Mo Larsen

– Folk trenger ikke mer enn rock’n roll, sier mannen som har levd etter akkurat det ordtaket helt siden han spente på seg en gitar i betongkjelleren hjemme hos trommeslager Ole Johnny Halvorsen i Flataveien på 70-tallet.

Slips var – sammen med blant andre bandet De Sjenerte – en del av den lokale punk- og rockescenen i Ullensaker og Romerike.

Les mer om det her:

Jessheim har satt spor etter seg i norsk punk

Backstreet Girls

Senere dannet han bandet Riff-Raff, som også spilte en god del konserter på Solvang på Sand, eller “Røra” som velhuset blir kalt på folkemunne.

RIFF-RAFF: Riff-Raff på Solvang på Sand, med Petter Baarli til høyre. Han og broren Bjørn Terje “Terte” Baarli (trommer) dannet i 1984 Backstreet Girls. Resten er norsk rockehistorie. Foto: Morten Andersen

– Hvorfor lever rocken?

– Jeg har alltid sagt at ærlighet varer lengst, og rocken er noe av det ærligste som finnes i hele verden.

Helhjertet

– Det er også grunnen til at sangene til Joachim Nielsen står seg?

– Helt klart. Jokke levde og åndet for musikken, og det er derfor sangene hans er så bra.

Det er en kjent sak at Jokke og Petter Barli var gode venner, og Baarli arvet faktisk telecasteren til Nielsen etter at han gikk bort.

– Lærte du noe av Joachim Nielsen som låtskriver, Petter?

– Helt klart at jeg gjorde, og han kalte meg sin Johnny Thunders, sier Baarli og ler.

– Dere kommer til Jessheim med Valentourettes til helgen. Er det en kjær hobby der du kobler av fra Backstreet Girls?

– Det er alltid skikkelig gøy å spille låtene til Jokke. Og det blir alltid utsolgt når Valentourettes spiller, sier Petter til Jessheimpuls.

– Blir utsolgt

Billettsalget til lørdagens konsert tikker og går, og selv om det fortsatt er billetter igjen så bør man kjøpe billett på forhånd, sier Vivi Reierstad i Kulturbanken.

Billett til konserten finner du ved å TRYKKE HER

– Det blir kult å spille på Jessheim igjen, sier Petter Baarli.

PS! Petter Baarli har også en gode musikkvenn her i Jessheim by, og hans navn er Knut Erik “Knukken” Paulsen. Jessheimpuls har selvsagt skrevet om Paulsen tidligere, og den teksten kan du lese her:

Sidemannen alle vil spille med

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.