Kontakt oss

Abonnenter

Rir på sønnavinden hjem til Jessheim

Avatar

Publisert

Trond Hultgren tar med seg ferskt album og prosjektet Sønnavind hjem til Jessheim og Kulturbanken kommende lørdag. 

Av og til er den gamle metoden der man bruker spørsmål og svar den beste tilnærmingen i en tekst. Jessheimpuls skyter fra hofta, og Trond Hultgren henter svarene ned fra der hans vind blåser.

Trond Hultgren er ute med ny musikk, og 16.00 lørdag blir det som sagt slippkonsert i Kulturbanken. Duoen han har sammen med Silje Kristin Titlestad heter altså Sønnavind.

Link til billett finner du ved å TRYKKE HER

– Din kobling til Jessheim – bodde her hvor lenge og spilte med hvem?

Jeg flyttet fra Kløfta til Jessheim i 1988, og bodde her til 1999. Jeg ble raskt en del av musikkmiljøet på Jessheim, og opp gjennom årene har jeg spilt med lokale navn som Knut Erik Paulsen, Frode Johansen, Mona Grytøyr, Tom Vespestad og Brian Tierney, Liz Tove Vespestad og Kim Therkildsen.

– Jeg har et nostalgisk forhold til de utallige jam-sessionene på Fjøsloftet og Garasjen med blant andre Frode Larsen og Helge Hovland på 90-tallet.

 – Skrevet sanger i mange år?

– Jeg har skrevet sanger siden jeg var 11 år gammel, men da med en anelse mindre melankoli enn i dagens Sønnavind-låter. Live-debuten min var under Ungdommens kulturmønstring i 1984, også det på Jessheim.

– Hvordan vil du beskrive Sønnavind-prosjektet og hva dere vil oppnå?

– SDette er et duo-prosjekt som startet helt tilbake i 2006, og duoen har egentlig utspring i Limaspillet. Debutalbumet «Lang lang vei» kom i 2013, og det vanket terningkast 5 i både Østlandssendingen og i Romerikes Blad.

– Det musikalkse landskapet er i grenselandet mellom viser og pop, med hint av country og americana, og en touch av norsk folkemusikk. Jeg er veldig inspirert av amerikanske låtskrivere som Steve Earle, Townes Van Zandt og Emmylou Harris.

– Alltid skrevet på norsk?

– Jeg har stort sett alltid skrevet på norsk, med unntak av noen mer rocka perioder i slutten av tenårene.

MAARUD: Amund Maarud bidrar på to av sangene til Sønnavind denne runden. Han var spillesugen og bare hang seg på, sier Trond Hultgren. 

– Amund Maarud spiller på albumet. Hvordan kom det til?

– Amund satt hjemme og var svært spillesugen etter pandemien, og han møtte opp helt uoppfordret i studio og hang seg på to låter. Vidar Busk medvirker også på en av låtene. Han har jeg kjent siden 90-tallet. Han var heller ikke vond å be.

– LP og strømming og cd, eller hvordan gir dere ut?

– Det nye albumet er allerede tilgjengelig på alle strømmetjenester, og kommer i tillegg ut på både cd og vinyl. CD vil være tilgjengelig fra og med releasekonserten lørdag 19. november, mens vinylen vil komme en gang på nyåret.

– Hva gjør du i det daglige?

– Jeg jobber til daglig som klipper innen film og TV, for tiden sitter jeg og klipper 71 grader nord for TVNorge.

– Spille mye ute med dette prosjektet?

– Planen for Sønnavind er å gjøre en del konserter gjennom vinteren og våren og å komme seg litt inn på festivalmarkedet neste sommer. Vi har så langt booket tre konserter.

– Fullt band i Kulturbanken?

– I Kulturbanken stiller jeg og Silje med Jacob Willersrud på trommer og Kasper Berg på bass. I tillegg til å synge spiller Silje også piano. Og jeg spiller diverse gitarer i tillegg til å synge.

16.00 lørdag førstkommende, altså.

SØNNAVIND: Silje Kristin Titlestad og Trond Hultgren utgjør duoen Sønnavind. Til helgen blir de å høre i Kulturbanken i Jessheim by. Da er det slippkonsert.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.