Connect with us

Abonnenter

Frykter at dispensasjoner kan bety fritak

Avatar

Published

on

Er det sånn at dispensasjoner til utbyggere betyr at de slipper unna? Høyres Willy Kvilten er redd for at det kan bli den nye normalen.

Gårsdagens kommunestyremøte åpnet med grunngitte spørsmål til ordfører, og Høyre-nestor Kvilten benyttet anledningen til å stille spørsmål om nettopp dispensasjoner er i ferd med å bety fritak for utbyggerne.

Kvilten dro opp flere eksempler fra Nordkisa, men er klar på at det også er viktig å holde et øye med den mye omtalte omkjøringsveien fra E6 og opp til Skogmo.

Opprinnelig skulle veien stå ferdig før boliger ble bygget, men nå er avtalen at det skal bygges 148 boliger før veien skal stå ferdig.

– Følge med

– Veien må være ferdig før det flytter inn folk i leilighet nummer 149, uavhengig av hvilket delområde som da ligger først i løypa.

– Slik sett er det ingen brudd på rekkefølgekravene i dag, men vi følger spent med på utviklingen, sier Kvilten til Jessheimpuls.

Spørsmålene

Dette er noe av det Kvilten sa i forbindelse med sitt spørsmål til ordføreren:

– Ordfører, vi har også andre store prosjekter i kommunen der det er gitt dispensasjoner fra oppfyllelse av rekkefølgekrav. Bekymringen min knyttes til i hvilken grad politisk ledelse følger opp administrasjonen i slike saker.

– Lysten til å innvilge dispensasjoner blir ikke veldig stor blant oss politikere dersom en dispensasjon i realiteten blir et fritak for krav fordi disse ikke følges opp i ettertid.

Kviltens spørsmål til ordfører:

1. Er ordfører fornøyd med hvordan rekkefølgekravene følges opp i kommunen vår?

2. Hvis ikke, hva vil ordfører iverksette av tiltak for å sikre at rekkefølgekravene følges opp og tiltakene gjennomføres?

Svaret

Og dette er noe av svaret til ordfører Eyvind J. Schumacher:

Hans erfaring er at de fleste utbyggere følger opp, men jeg har samtidig registrert at det er utbyggere som har mindre behov for å følge opp dispensasjoner som er gitt etter at de har solgt leiligheter.

– La oss fokusere på dette og følge med der ute alle sammen, sa Schumacher.

– Jeg registrerer at det mangler et etablert system for å følge opp. Vil du følge opp slik at vi får på plass dette, repliserte Kvilten.

– Det er et godt initiativ, og jeg skal følge opp dette, bekreftet ordføreren.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.