Connect with us

Abonnenter

Gir brøytingen bestått karakter

Avatar

Published

on

Enhetsleder for bymiljø Magne Kjensli gir brøytingen gjennom det massive snøfallet bestått karakter, men sier samtidig at det må løftes en diskusjon om hvilke krav og forventninger til brøyting bør ligge.

Han var på ingen måte på defensiven da han redegjorte for status brøyting for hovedutvalget for teknisk, idrett og kultur, den godeste enhetsleder Kjensli.

For alle vet – noe som også ble sagt fra politikerne – at det er økonomien som styrer resultatet av brøytingen. Og at det har vært ekstraordinære dager med snøfall og mengder snø hersker det jo ingen tvil om.

Ytre faktorer

– Hyppige værskifte, store mengder snø og regn, høyere krav fra innbyggerne og økt trafikkmengde generelt er faktorer som spiller inn, sa Kjensli.

– Og i de mest ekstreme periodene er det ikke nok mannskaper å hente inn, la enhetslederen til. Ikke som en unnskyldning for noe som helst, mer som en faktaopplysning .

– Vi er rimelig fornøyde med jobben som er gjort av entreprenørene som er leid inn for å brøyte, og vi skryt fra innbyggerne.

Framtiden

Hva så med framtiden?

Kjensli tok som nevnt til orde for at det bør tas en diskusjon om hvor forventningsnivået bør ligge, og det kan være nødvendig å løfte et par spørsmål som kan skape politisk debatt og vanskelig valg for de folkevalgte.

– Skal vi for eksempel differensiere på by og tettsteder i Ullensaker? Våger vi å begynne med den type differensiering slik at det skal mindre snø til i Jessheim før man rykker ut enn i tettstedene rundt?

– Vi kommer til å stå foran noen valg, og spørsmålet er hva vi skal velge, sa Kjensli til hovedutvalget.

Nedenfor er noen av plansjene som illustrerer virkeligheten til brøytemannskapene og hvilke utfordringer som ligger der ute i et Ullensaker dekket av snø:

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.