Connect with us

Politikk

Hamret verbalt løs på Ullensaker

Avatar

Published

on

Ordfører Eyvind Schumacher tok en god porsjon verbal juling på vegne av det politiske Ullensaker i det interkommunale styret som er spydspissen i E16-prosessen.

Styremøtet i det interkommunale plansamarbeidet mellom Sør-Odal, Nes, Kongsvinger og Ullensaker kommuner ble nærmest i sin helhet viet kommunestyrevedtaket i Ullensaker tidligere denne uka.

Styreleder (og ordfører i Sør-Odal)  Knut Hvithammer åpnet seansen med å uttrykke ros til Schmacher som møteleder i kommunestyret i Ullensaker, men gikk nærmest på innpust over til å kritisere det som har skjedd på vår side av kommunegrensa den siste uka.

– Dere er proppen

– Du kan hilse kommunestyret ditt og si at nå er det dere som er proppen, og dere har tatt innersvingen på oss andre i denne prosessen – selv om dette ikke var uventet – var odølingens beskjed til de folkevalgte i Ullensaker.

Sør-Odals ordfører unerstreket – etter at han hadde blåst ut sin frustrasjon over hvor mange timer og kroner som er brukt på deres kant av kommunegrensa over år – at arbeidet må fortsette.

Ordførerne i Nes og Kongsvinger sluttet seg til den uttrykte frustrasjonen fra Sør-Odals ordfører.

– Jeg hadde en vond følelse i forkant av kommunestyremøtet i Ullensaker, og jeg var bekymret over hva møtet hos dere ville bringe med seg videre i denne prosessen, sa Nes-ordfører Grete Sjøli.

– Vi har satt føringer, samfunnsmål og framdriftsplan for denne prosessen, men så ombestemmer dere i Ullensaker dere. Jeg er ekstra skuffet fordi vi var enige om å stå sammen i denne prosessen, var beskjeden fra Kongsvingers ordfører Margrethe Haarr.

SE SAMFUNNSMÅLENE SOM BLE VEDTATT I JUNI 2020 HER

Sindig Schumacher

KJEFT: Slik ser en ordfører som får kritikk på vegne av innbyggerne sine fra andre ordførere. Vi må lytte til innbyggerne våre, svarte Schumacher. 

Ullensaker-ordfører Eyvind J. Schumacher tok både bøttene med kjeft – og den lille skjeen med ros for innsatsen som møteleder i Ullensaker – med sindig ro i det interkommunale styremøtet torsdag ettermiddag.

– Jeg forstår frustrasjonen, og vi kunne ha vært ryddigere i Ullensaker, erkjente Schumacher, som understreket at innbyggerne i Ullensaker sin usikkerhet, frustrasjon og sinne er blitt tydeligere og tydeligere for det politiske miljøet i Ullensaker etter hvert som prosessen skrider fram.

– Grøntarealene i Ullensaker veier ekstra tungt for innbyggerne i Ullensaker, og dette er kanskje signaler vi burde tatt tidligere, sa han til de andre ordførerene.

GRØNT: Følelsen av å bli mettet av infrastruktur har meldt seg i befolkningen i Ullensaker, sa Eyvind Schumacher til ordførerkollengene i Sør-Odal, Nes og Kongsvinger. Grøntarealene veier tungt for ullsokningene.

Men Schumacher sa også at det er bedre at det kommer et vedtak fra Ullensaker nå enn enda senere.

Schumacher minnet også sine ordførerkolleger om at det var enstemmig positivitet i det politiske miljøet i starten av denne prosessen, men at det nå er flertall for å gå for en påkobling av E16 ved Nybakk, et signal som nå er blitt til et flertallsvedtak i det politiske Ullensaker – såfremt det ikke dukker opp tungtveiende ny informasjon.

Nasjonalt ansvar

De tre ordførerne i Sør-Odal, Nes og Kongsvinger argumenterte også for at både styret – og kommunepolitikerne – har et ansvar for å se det store bildet i denne saken, altså at dette handler om nasjonale (skandinaviske ble faktisk nevnt) interesser for å få på plass en europaveistrekning.

Kongsvingers ordfører sa sågar at dette ansvaret er større enn ansvaret for innbyggerne i den enkelte kommune.

Ordfører Schumacher informerte sin tre kolleger om at det er en følelse av å være mettet på infrastruktur som nå er kommet til overflaten i Ullensaker.

– Men jeg håper på en trasè som vi kan slutte oss til, sa han til styrekollegene i det interkommunale plansamarbeidet.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.