Connect with us

Byutvikling

Har skrinlagt planer for denne overgangen

Avatar

Published

on

Bane Nor har lagt planen for forbedret overgang på Nordby på is. Ullensaker kommune ville ikke være med på løsningen.

I dag stiller Høyres Willy Kvilten spørsmål til ordfører i kommunestyret. Der spør han om status for planovergangen ved Nordby, for det er kommet brev om at planene er lagt på is.

I mailen står det at Bane Nor sitt arbeid med reguleringsplan for planovergangen er avsluttet.

I 2018 skrev Jessheimpuls dette om planene som den gang skjøt fart etter å ha ligget døde en periode:

Prosjektet med å gjøre noe med Nordby stasjon kom på banen etter flere uønskede hendelser samt å øke sikkerheten knyttet til kryssing av jernbanen, heter det foreløpig siste dokumentet fra Bane Nor i 2016. Og i et brev som nylig ble sendt til Ullensaker kommune står det følgende:
“Det foreligger et reguleringsforslag for området rundt Nordby stasjon om å stenge Nordbyveien slik at veien ikke lenger krysser jernbanen i plan.”

https://jessheimpuls.no/2018/05/13/store-planer-for-nordby-stasjon-er-pa-bordet-igjen/

Ikke i spill

Jessheimpuls får bekreftet fra Bane Nor at det som er tenkt rundt planovergangen nå ligger dødt igjen.
– Vi har levert fra oss vårt forslag til reguleringsplan til Ullensaker kommune, men det ser ikke ut til at det er en løsning som tilfredsstiller Ullensaker kommunes intensjoner og ønsker. Det synes vi er beklagelig, men nå ligger ballen hos Ullensaker kommune, sier Britt-Johanne Wang i Bane Nor til Jessheimpuls.
– Betyr det at Bane Nors sitt arbeid med planovergang der skrinlegges?
– Kommunens forslag og ønsker til planovergang kan ikke bygges av Bane Nor. Derfor ligger denne saken nå hos Ullensaker kommune, sier Wang
Bane Nors representant understreker at planovergangen slik den framstår i dag ivaretar sikkerheten, med både bom, lyd og lysregulering.
– Sånn sett har overgangen det som kreves rent sikkerhetsmessig. Vi tar til etterretning at Ullensaker kommune ikke kunne imøtekomme vår reguleringsplan for området, sier Wang.

– Skandale

– Dette vil jeg betegne som en skandale. Det må finnes en løsning for denne farlige planovergangen, vi har ventet alt for lenge, sier Høyres Willy Kvilten

– Planovergangen ved Nordbymoen har opptatt både innbyggere og politikere gjennom svært mange år. Utallige er de ganger man har etterlyst løsninger på utfordringen med en av Norges farligste planoverganger, en planovergang som alle lokførere frykter og der det oppstår farlige situasjoner hver eneste dag.

Kvilten stiller dette spørsmålet til ordfører Schumacher i kveld:

“Det er gått et halvt år siden Bane NOR meldte til kommunen at de avsluttet arbeidet med reguleringsplan for Nordbyvegen PLO. Vi kan ikke akseptere at det ikke kommer en løsning på plass. Hva vil ordføreren gjøre for å få i gang planprosessen igjen?”

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.