Connect with us

Byutvikling

Her kommer Jessheim-benken

Avatar

Published

on

Andreas Ljones har på fritiden jobbet fram en prototype på Jessheim-benken. Den første benken må helt klart stå på rådhusplassen, sier ordføreren.

Unge Ljones har brukt ettermiddager og kvelder på arbeidsplassen – ærverdige Hovin Trevare på Sand rett øst for Jessheim – for å jobbe fram en benk som symboliserer Jessheim og som bærer i seg litt patriotisme. Han har søkt patent på navnet, og dialogen med de rette instanser har pågått en stund.

– Litt mer om hvorfor du har laget en Jessheim-benk, Andreas?

– Jeg er utdannet møbelsnekker og min tanke er at det må være greit å få noen Jessheim-motiver inn i byen som vokser så raskt. Benken er ment å skulle symbolisere stedet vårt, sier Ljones, som har jobbet i familiebedriften på Sand etter endt utdanning.

Benken er ment å symbolisere byen vår

Andreas Ljones

FURU: Jessheim-benken er laget i furu og satt inn med herdende olje. 

Patentstyret

– Jeg har fått godkjent dette som mitt design hos Patentstyret, så designet er mitt det nå. Og jeg er i videre dialog med Patentstyret om navnet på benken. Beskjeden jeg har fått er at det er større sjanse for å få patent på navnet hvis det er et innarbeidet navn.

– Så jo flere som tar begrepet i sin munn jo større sjanse for å få godkjent navnet også?

– Ja, noe sånt.

DESIGN GODKJENT: Andreas Ljones har fått godkjent design hos Patentstyret. Og han er i videre dialog med navnet. 

– På rådhusplassen

En som fikk fot for både benken og navnet er ordfører Staahle, som er svært lysten på å bruke noe av den ordførerpotten han har til disposisjon til fellesskapets beste.

Denne benken må stå på rådhusplassen

Ordfører Tom Staahle

– En slik benk – og da aller helst den første – må stå på rådhusplassen slik at ordfører har en benk der han eller hun kan sette seg ned og prate med folk; rådhusplassen skal jo bli vår framtidige festplass, så det er helt på sin plass å få en benk av denne typen akkurat der, sier Staahle.

Diaz jubler

DIAZ: Andres Diaz jubler for initiativ som bygger identitet for Jessheim. En “J”-benk er kult, sier Diaz til Jessheimpuls (SKJERMDUMP).

Jessheimpuls sjekket hva bypatrioten som på sett og vis har tatt musikalske eierskap til bokstaven “J” – som i “Kast en “J” opp i lufta og skrik Jessheim…”. Og den pensjonerte rapperen, men fortsatt Jessheim-ambassadør, Andres Diaz sier følgende om initiativet til Ljones og hans tanker bak benken:

En egen Jessheim-benk er “awesome”

Diaz

– Benker gir muligheter. Benker kan gi rom for at folk som ikke kjenner hverandre snakker sammen. Prater vi sammen og blir kjent med hverandre skaper vi et varmere samfunn. Det er kanskje ikke alltid lett starte en samtale med noen man ikke kjenner, men når benken, som her, har en historie så får man en gratis «ice breaker».

– Denne ideen liker jeg. Benker er bra. En egen Jessheim-benk er “awesome”.

– Ta kontakt

– Veien videre, Andreas?

– Jeg er klar for å bygge flere benker jeg, og hvis noen er interessert – være seg private eller bedrifter – så er det bare å ta kontakt med meg. Dere finner på jobb hos Hoving Trevare, sier møbelsnekker og designer Ljones.

– Og prisen?

– Jeg har tenkt litt, men jeg har ikke landet på pris, annet enn at prototypen som ordfører er interessert i koster 7.500 kroner. Jeg må finne krysningspunktet mellom timer brukt og materialkostnader samt hva folk ønsker å betale. Det er ikke så lett, avslutter Andreas.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.