Kontakt oss

Folk

Heroes 2: Sol skal gjøre noe hun aldri har gjort før

Avatar

Publisert

Sol Heilo stiller igjen opp for en god sak når det trommes sammen til støttekonsert på Jessheim. Denne gangen blir hun konferansier.

– Jeg vet foreløpig ikke helt hvordan vi legger opp løpet den kvelden, men jeg stiller selvsagt opp for den gode saken “Inn på tunet”. Jeg har aldri vært konferansier tidligere, men det går helt sikkert bra det, sier en relativt travelt opptatt Heilo til Jessheimpuls en sen ettermiddag i september.

Ivar hedersmann

“Inn på tunet” er et prosjekt Ivar Lund har drevet i 11 år. Prosjektet gir dem som sliter med rus og psykiske utfordringer noen meningsfulle timer hver annen uke – selv om det mot slutten av året er funnet politiske penger til at det kan være aktivetet på tunet en gang i uka.

SPENT GJENG: Denne gjengen ser fram til støttekonsert. Formålet går til det lokale prosjektet “Inn på tunet”, en livbøye for dem som sliter med hverdagene. 

LES: En oase for selvfølelsen

VIDEO: Her er video fra da Jessheimpuls svinge innom “Inn på tunet” for noen uker siden.

Spiller inn

– Hva driver du med om dagen?

– Jeg har rigget meg til i et gammelt hus nede på Hvasser i Vestfold, og der skal jeg spille inn nye sanger.

– Skrevet mye nytt?

– Greia er at jeg har mange sanger liggende som jeg ikke har rukket å spille inn eller gjøre noe med; jeg henger litt etter, så nå kommer jeg rett og slett i kapp meg selv når det kommer til innspilling av sangene mine. Det er jo egentlig et luksusproblem å ha sanger liggende, men jeg har altså det, sier Heilo.

– Jeg gjør det meste sjøl her nede denne gangen, sier hun.

I tillegg til innspilling av sanger, så har Heilo et album som venter på å bli sluppet. Eksakt dato for plateslipp er ikke satt foreløpig.

Landet rundt

– Og nå venter ny konsertrunde også?

– Ja, vi legger i vei på ny turnè i Norge nå i slutten av september og et stykke ut i oktober. Vi besøker Bodø, Sortland, Eide (utsolgt), Oslo (utsolgt), Bergen, Haugesund, Kristiansand og Trondheim.

– Lukter du på Europa også?

– Ja, men det har rett og slett ikke blitt tid til å tenke konserter utenfor Norge. Det har vært så travelt med konserter og oppdrag her hjemme at jeg har valgt å prioritere hjemmebane, sier Sol.

Jessheim i oktober

UTSOLGT: Sol Heilos konsert under Jessheimdagene var utsolgt lang tid i forkant. Kanskje hun gjør en sang eller to under støttekonserten søndag 20. oktober?

– Og så kommer du til Jessheim for å bidra til Heroes 2 søndag 20. oktober. Du tar et par sanger der også?

– Jeg jobber litt med logistikken for å få med Hanne Mari Karlsen, men jeg håper å kunne bidra med et par sanger i tillegg til å være konferansier, sier Sol.

Artistnavn som så langt er sluppet til Heroes 2 er El Cuero, Josefin Winther og Jessheim-baserte So Are We, i tillegg til at Sol Heilo forhåpentlig bidrar med et par sanger.

Billettsalget er godt i gang. Og den som vil være en helt og støtte dem som har det aller tyngst blant oss, kan gå inn og kjøpe billett HER.

PS! Billettsalget kryper allerde opp mot 100 solgte.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.