Connect with us

Kommentar

Historisk nederlag – men det er kake igjen

Avatar

Published

on

Så tapte Ull/Kisa det historiske oppgjøret i 4. runde i cupen på straffer. Men fotballaget i byen har aldri vært bedre.

KOMMENTAR

Vegard Skogheim og mannskapet som har mønstret på fotballskuta i Obos-ligaen er det beste Jessheim og klubben har sett. Da er det ergerlig at stolper, tverrligger og en utrolig god Bryne-keeper står i veien for det som kunne blitt en skikkelig cup-fest på Jessheim stadion.

Tidvis nerve i kampen og tidvis et tempo som vi som spilte på tidenes dårligste Kisa-lag – i bånn av det som i dag er 6. divisjon – påberoper oss å ha vært i stand til å henge med på der ute på kunstgresset, var beholdningen for oss 595 som tok turen og overvar den historiske begivenheten i gult og grønt.

Men 2. divisjonslaget Bryne hentet avansementet hjem etter straffesparkkonkurranse.  Utrolig bittert.

Vi voksne er “besserwissere”. De unge er engasjerte fans som skapte liv på stadion – tross bittert tap.

Og utrolig irriterende der og da for de nesten 600 “besserwisserne” som hver og en nok tenker at de vet mye bedre enn “Skogen” og hans team hvordan kamper som dette kan, bør og skal vinnes. Men det vet vi selvsagt ikke.

Jeg veit ikke hva Vegard Skogheim sa til spillerne sine etter det forsmedelige tapet. Det spiller egentlig ingen rolle, for det er blues i onsdagskvelden uansett. Selv pinnsvinet denne skribent så i hagen sin nå i kveld var tung i steget…

Jeg lurer litt på hva Cato tenker i kveld. Daglig leder Strømberg er en kruttlapp når det kommer til engasjement og framsnakk, men 595 “besserwissere” på en historisk dag er nok færre enn forventet. Men det går bra i serien, så nå handler det om å bygge videre på det fundamentet.

Fotballaget i byen har aldri vært bedre, selv om vi korsfarere fra gamle 5. divisjon har tungt for å innse det… Neida, vi har ikke problemer med å innse det.

Men i kveld slår vi følge med pinnsvinet med det tunge steget inn i sommerkvelden. For skuffelsen er ektefølt. Gudskjelov.

Det betyr jo at vi bryr oss. Det svir å gå på trynet. 

PS! Fotografen er den uforlignelige Bjørn Hytjanstorp. Jessheimpuls takker for velviljen. Bjørn vinner alltid!

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.