Kontakt oss

Abonnenter

Hjertevarme mot ond krig

Avatar

Publisert

KONSERTRAPPORT

Et lokalsamfunn som kommer sammen kan virkelig sette fyr på hjertevarmen. Så skjedde under støttekonsert i solidaritet med Ukraina onsdag kveld.

35 dager og 35 søvnløse netter har krigen pågått i et Ukraina hvis flere byer ligger mer eller mindre i ruiner, som appellant Ohla Darnopuk – ukrainer bosatt i Ullensaker – sa det i sin appell til publikum – som var godt fylt opp denne kvelden.

Det er ikke mange dager siden denne støttekonserten ble stuntet på plass, så all ære til arrangører, artister og publikum.

Hjertene banket nok som sterkest da de tre unge jentene – Karoline, Karoline og Mathilde (vi fikk dessverre ikke rede på etternavn) inntok scenen, utenfor programmet, for å overrekke Frivilligsentralen ved Rita Fjeld Hovden nesten 7.000 kroner som de hadde samlet inn ved å selge armbånd de selv hadde laget.

En flott gest, og den programposten med størst symbolverdi for samhold, omtanke og nestekjærlighet denne kvelden.

Konferansier Pål Gordon Nilsen loset oss gjennom kvelden, som i alle hovedsak besto av musikalske innslag fra et knippe Ullensaker-artister som atter en gang viste at det bor både klasse og musikalitet så det holder innenfor kommunegrensa vår.

Wollert Krohn-Hansen og Ingrid Berg Mehus åpnet kvelden med et nydelig klassisk stykke. Et kollektivt Kong Rakne formelig sank underveis i åpningsinnslaget.

Deretter fikk vi igjen en solid påminnelse av visetradisjonen lever i beste velgående i Ullensaker. Per Arthur Taugard og hans to døtre Mathilde og Sophie hensatte oss til legendariske Laurel Canyon – stedet der det oppsto en musikalsk motkultur på 60- og 70-tallet – da de framførte to av Eric Andersen sine sanger.

Det gjorde også Guro Vikingstad og hennes band da de entret scenen for å framføre tre sanger fra Guro sitt ferske Joni Mitchell-prosjekt. Mitchell var en sentral skikkelse i Laurel Canyon.

Det bor mye bra i Ullensaker kulturskole, og publikum fikk servert både dans og jazz fra elevene i kulturskolen. Det gror godt i kulturtrekkene, og det var imponerende å høre jazzgruppen til kulturskolen boltre seg i vellyd og samspill.

Jessheims “grand old men” i The Husbands avsluttet kvelden, og de hadde fått med seg Ingrid Berg Mehus og musiker og lærer i kulturskolen Dave Edge på scenen.

I tillegg skal vi nevne at ordfører Eyvind J. Schumacher leverte en ektefølt tale der han løftet fram frivillighetens betydning for at lokalsamfunnet vårt fungerer – for å si det veldig kort og konsist.

Representant for arrangørene – Gro Holt fra Kløfta Rotary – var overveldet over både oppmøte og kveldens innhold.

Men det er vi som skal takke for kvelden.

Øyvind Mo Larsen

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.