Kontakt oss

Byutvikling

I 2019 blir det Musikkfest i Jessheims gater

Avatar

Publisert

Profesjonelle artister og amatører ønskes ut i sentrum og opp på totalt tre scener når det inviteres til Musikkfest i Jessheim sentrum i mai 2019.

Musikkfest arrangeres i mer enn 100 land på utendørsscener rundt om i forskjellige byer. Nå er også Jessheim en del av det store fellesskapet der musikk er limet og entusiasme er nøkkelen.

Lørdag 25. mai er dagen det skal skje i Jessheim city of lights – eller Lysbyen om du vil – for da rigges det til tre scener der alle typer artister og stilarter oppfordres til å bidra til få fylle gatene med lyd, humør, smil og lykke og toner.

Vise fram miljøet

– Hvem drar i gang?

– Ullensaker kommune, Jessheim storsenter og Kulturbanken, sier Arnfinn Algarheim i kultursektoren i kommunen.

– For hvem?

– Vi ønsker at alle som driver med musikk skal melde seg til tjeneste; alle typer

Lyd i sentrum

– Hvor?

– Første året ønsker vi å teste ut tre lokasjoner i sentrum: rådhusplassen, torget i sentrum og Kulturbanken Kreti & Pleti. To av scenene rigges for band og mindre konstellasjoner, mens en av scenene blir klargjort for større grupper – korps, storband og kor, sier firkløveret Jessheimpuls møter på torget i hjertet av sentrum.

– Hvorfor musikkfest?

– Musikk er en uttrykksform alle forstår og har et forhold til, og musikk har alltid vært en viktig brobygger uansett bakgrunn og hvor man kommer fra, sier Arfinn Algarheim.

– Og så handler det om å synliggjøre det lokale og regionale musikklivet i Ullensaker samt dra musikken ut i gatene når våren er i full blomstring, legger han til.

– Vi ønsker også at Musikkfest skal være en viktig møteplass for hele familien, og publikum får en variert meny av det musikkmiljøet i Ullensaker har å by på – helt gratis. Og så får musikere og band en scene der de kan formidle sin musikk. Det er mange som øver i kjellerrom og andre steder. Vi ønsker at de skal komme ut og vise seg fram.

Nå handler det om å få respons fra hele det fargerike musikkmiljøet i Ullensaker, og arrangørene ønsker påmelding på følgende plattform:

TRYKK HER FOR PÅMELDING

Musikkfest finnes som nevnt i mer enn 100 land, og fellesnevneren er at musikken – stort sett – formidles utendørs. Artister opptrer vederlagsfritt og alt er gratis for publikum. Den offisielle datoen verden over er 21. juni, men den datoen har vist seg å være vanskelig i Norge på grunn av ferieavvikling og annet.

– Derfor er lørdag 25. mai 2019 oppstartsdato for det vi håper kan bli et fast innslag i bybildet her på Jessheim, sier initiativtakerne.

På bildet ser vi Aileen Olsen Røseth fra Kulturbanken Kreti & Pleti, Kent Blå Årøe fra Romerike Lyd, Arnfinn Algarheim, Jon Henrik Solhei og Kathrine Øynebråten fra kultursektoren i Ullensaker kommune samt Line B. Gustavsen fra Jessheim storsenter.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.