Connect with us

Kultur

Løfter ny musikk fram i dagslys

Avatar

Published

on

Duoen Daylight fra Jessheim er ute med ny ep. Med disse sangene avslutter de jakten på sitt eget lydbilde.

Det har vært noen år med å finne sitt eget uttrykk for Herman Bålerud Haugen og Bendicte Hjelle Andersen. Duoen dukket opp i 2017, og de to unge musikerne har jobbet iherdig med å utvikle sin versjon av country og pop, som er ispedd dansbare elementer og annet snadder de to har funnet på sin musikalske vei.

– Hvordan beskriver du selv musikken deres, Herman?

– Det er veldig vanskelig å sjangerfeste musikk, og jeg synes egentlig at det ikke er veldig relevant. Men når det er sagt så er Benedicte og jeg en slags krysning av country – det kommer country ut bare Bendicte åpner munnen for å synge – og min jakt på gitarbasert americana. Og sammen blir det egentlig lyden av Daylight, sier Bålerud Haugen.

– Den ferske utgivelsen er ganske “nedpå” og bakoverlent?

– Ja, men så tråkker vi til her og der også.

Studio på Kløfta

Ungdomshuset på Kløfta har et fullt oppegående innspillingsstudio. Stian Borgen og Stian Haslie har brukt mye tid på å få til et realt innspillingsrom som er blitt studiofasiliteter vi ikke har hatt i Ullensaker tidligere.

– Hvor viktig har det vært for den prosessen Daylight har vært gjennom?

– Helt avgjørende, sier Bålerud Haugen.

– Hvorfor?

– Det blir hjemmebane, og det gjør det enklere å gjennomføre prosjekter som dette. Vi føler tilhørighet til Huset på Kløfta – og broren min og jeg har vokst opp med Stian og Stian som gitarlærere.

Skriver sanger

Det nye albumet – du finner det på strømmetjenester – var egentlig ferdig innspilt i vår, men på grunn av koronasituasjonen så har har det hele dratt ut i tid.

– Når får man oppleve Daylight på en scene?

– Nå forsøker vi først og fremst å utnytte tiden som best vi kan; vi skriver nye sanger, og håpet er å ha et bredt repertoar som vi kan presentere for folk senvinteren eller våren 2021. Vi drømmer om fullt hus på Kaffedilla på Kløfta eller Kulturbanken på Jessheim?

– Eller begge deler?

– Gjerne for meg!

Dyktige musikere

Daylight har med seg et solid knippe musikere på dette albumet, som består av fem sanger av det melodiske slaget.

Vi nevner Tor Mikale Stav-Larsen på trommer, Lasse Kolsrud Nordby på bass, Iver Olav Erstad på orgel, Julian Dein på piano og kor samt Sander Nystad Weum, Tomas Løvhaug og Mikael Kjus.

– Hvordan får dere med dere folk?

– Jeg sikter høyt og spurte folk på øverste hylle – folk jeg virkelig har sans for som musikere. Og de sa ja, sier Herman.

– Nå har dere avsluttet jakten på dere sjøl rent lydmessig. Hva nå?

– Det er bare å søke videre og skrive nye sanger. Så er vi klare den dagen det åpnes opp for fullt for konserter igjen. Det ser vi fram til!

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.