Kontakt oss

Byhistorie

Mesterstykke i gult og grønt

Avatar

Publisert

Ull/Kisas håndballdamer presterte søndag kveld et mesterstykke da de slo Skedsmo 27-15. Med det ble de seriemester og er ubeseiret gjennom sesongen. 18 seiere er det blitt. 

Det var rigget til fest i Jessheimhallen søndag kveld. Håndballjentene til Ull/Kisa skulle befeste sin posisjon som seriemester, noe de gjorde etter en tam og lurvete start. Men maskineriet begynte å rulle etter 10 minutter, og utover i kampen forsto Jessheimpuls sin utsendte at det ikke er tilfeldig at Kisa-jentene er ubeseiret gjennom 18 kamper.

Forskjellen mellom jentene i gult og grønt og gjestene fra Skedsmo viste seg etter hvert å være stor, selv om kampen sto og vippet urovekkende lenge for tilskuerne – en godt besøkt idrettshall gjennom hele dagen.

Kvalifisering

Nå venter to kvalifiseringskamper, og kanskje vil damelaget til Ull/Kisa spille i 2. divisjon neste sesong. Det 20 år eller så siden damelaget vårt var på nivå tre i håndball.

– Hvordan har dere fått til dette, daglig leder Nina Lines?

– Ambisjonen vår for denne sesongen har vært å rykket opp, og vi gikk ut og sa det høyt. Vi la en strategisk plan etter å ha vært veldig nær opprykk i forrige sesong, og med ny trenger og uttalte ambisjoner så klarte vi å trekke til oss noen nye spillere samt at egne spillere valgte å bli her, sier Lines til Jessheimpuls.

– Må smake ekstra godt å bli seriemester på denne måten, spesielt etter at dere gikk ut med høye ambisjoner for sesongen?

– Ja, innrømmer daglig leder Lines.

Stor klubb

Ull/Kisa Håndball har 750 medlemmer og 650 aktive spillere. Det betyr at Ull/Kisa er en stor klubb på Romerike, og dedikasjonen fra trenere og foreldre og andre frivillige kan ikke undervurderes.

At stort sett alle kamper spilles i Jessheimhallen betyr kanskje også noe, for denne hallen har til alle tider vært håndballens storstue på Jessheim.

– Vi skal ikke undervurdere det som sitter i veggene her, sier styreleder Magnus Tvedt-Øresland.

– Det at vi har store kull i alle lag – både på gutte- og jentesiden – tror jeg også har noe med at vi hevder oss på seniornivå, legger han til.

For herrelaget til Ull/Kisa er også i posisjon til å rykke opp til 2. divisjon.

– Det gror godt, sier daglig leder Lines.

Pur glede

Det er alltid spesielt å kjenne på pur idrettsglede, og det var det i fullt monn i Jessheimhallen søndag kveld. Lykke – ispedd et snev av lettelse – preget både spiller, støtteapparat og publikum etter endt dyst.

Og med gullhatten på, så ble det stående applaus i alle retninger.

Mandag venter trekning for kvalifisering, og så handler alt om å jobbe for en perfekt sesongavslutning med opprykk til 2. divisjon.

Jessheimpuls gratulerer med seriemesterskap.

Det har vært en beundringsverdig sesong uansett resultater i kvalifiseringen.

Vi krysser fingrene.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.