Connect with us

Folk

Mye kultursnadder på menyen

Avatar

Published

on

Platemesse, bokbad, konsert som hyller Carole King og James Taylor samt spellemannominert artist på Sundbytunet. Det er kulturelt påfyll å få i den vesle byen vår også denne helgen. Og glem ikke utstilling i byens galleri.

Fredag er det ærverdige Herredshuset som kan være en attraktiv destinasjon å farte til. Der står Stina Stenerud og Audun Skjølberg på scenen for å framføre sangene til Carole King og James Taylor.

Klassikere

James Taylor og Carole King er levende legender i den amerikanske singer/songwriter-tradisjonen og har både hver for seg og sammen satt varige spor i musikkhistorien. Låter som “You’ve got a friend”, “How sweet it is”, “You make me feel like a natural woman”, “Fire and Rain” og “It’s too late” er bare en liten flik av hva de har på sine musikalske merittlister.

I bandet på Herredshuset finner vi Stian Haslie på gitar,  Jon Reidar Furulund på trommer, Lasse Kulsrud på bass og Thor “Koteletten” Fremmerlid på keyboard. Og foran dem står som nevnt Skjølberg og Stenerud.

 

For billett kan du TRYKKE HER

Spellemannominert

På Sundbytunet entrer Siv Jakobsen scenen fredag kveld. Om henne er det blitt sagt og skrevet:

“Siv Jakobsen er en av de beste vi har”, skrev Dagsavisen da hun utga det Spellemann-nominerte albumet A Temporary Soothing i 2020. Da hadde Jakobsen allerede vakt oppsikt med EPen The Lingering (2015) og albumet The Nordic Mellow (2017). Helt siden starten har hun turnert mer eller mindre konstant over store deler av verden og mottatt rosende ord både for utgivelser og opptredener.”

De siste par årene har vi kunnet oppleve artisten og låtskriveren som support for storheter som José González, The Lumineers og Susanne Sundfør. Samtidig har hovedfokuset vært å ferdigstille nytt materiale, og albumet Gardening hvor Ane Brun figurerer kom ut tidlig i januar

Og i kveld står hun altså på scenen på Sundbytunet.

For billett: TRYKK HER

Dikt om tøffe år

Lørdag blir det bokbad i Kulturbanken. Unge Martine Byrkjeland Mjelde har satt ord på en tøff tid der psykisk helse i ulage var hverdagen. En rykende fersk diktbok bærer tittelen “Da det stormet som verst”, og den er “en reise i de aller dypeste bølgedalene, hvor intens fortvilelse og desperasjon er til å ta og føle på. Gjennom tekst og bilder illustreres det på en gripende måte hvordan livet med en utfordrende psykisk helse er og har vært. Brutalt ærlig bærer den frem budskapet og setter spor.”
Forfatteren blottlegger sin egenopplevde historie om det tabubelagt temaet. Boka ser tilbake på et liv fylt med mye ensomhet, trist – het og sorg, men også med håp om bedring og veien videre. Sårbart og modig treffer den deg med kraft helt inn i hjerterota.
– Å uttrykke seg gjennom bilder og tekst var til å begynne med en form for terapi, men er etterhvert blitt et virkemiddel i kampen for mer åpenhet, bryte tabu og for å skape dialog, sier Martine selv om det å skrive dikt.
Det er gratis inngang, og bokbadet starter 15.00.
Men før bokbadet rekker folk sikkert åpningen av utstillingen i byens galleri.
16 kunstnere som holder til ved Blaker skanse kommer til Jessheim med utstillingen “Kollektive variasjoner”. Åpningen er 14.00.

Platemesse

Sundbytunet er stedet for vinyl-interesserte folk på søndag, for mellom 13.00 og 17.00 blir det platemesse i andre etasje. To tidligere platemesser har vært en suksess, så nå dunker arrangørene til med en vinterlig messe.
Gratis inngang, og det loves vinyl i alle priskategorier – det vil si hyggelige bruktpriser samt en del skatter blant eskene med musikalske godsaker. Kjøkkenet holder også åpent, så det er muligheter for pizza og noe å leske seg med.
Om kultur-Jessheim innfrir? Det må vi kunne si. Bare å forsyne seg.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.