Connect with us

Byutvikling

Nå plantes det vakkert i byen vår

Avatar

Published

on

Et sikkert vårtegn er gartnerne som planter og klargjør til fargerik vår og sommer i byen vår. Og hva kan vi gjøre for å få blomsterkasser på bybrua over jernbanen?

Det er imponerende hvor mye fargespill og liv Anne Cecilie Jahren og hennes folk i park og idrett i Ullensaker kommune får ut av 80.000 kroner.

Dette beløpet er en dobling fra tidligere år, og vi kan jo bare lukke øynene og forestille oss hva de dyktige gartnerne kunne fått til med det dobbelte.

Det er lov å drømme.

Se videoen fra streiftoget i “Blomsterland” her:

I gang

Jessheimpuls dro på streif med nyladet kamera, og da traff vi Anne Cecilie Jahren og lærling Tor-Øyvind Olsen i full gang med å plante parken ved Herredshuset. Og folk vinker og nikker blidt til duoen som bidrar til å gjøre Jessheim by til et mer fargerikt sted også når det kommer til farger.

– Fargene i år da?

– Vi har bestemt fargene sammen, og her går det i hvite stemorsblomster, sier lærling Olsen.

– God følelse å være i gang?

– Ja, det gir en stolthetsfølelse å bidra til farge i sentrum og andre steder, sier Olsen.

PLANTER DRØMMER: Anne Cecilie Jahren planter og drømmer om å kunne plante enda mer for å berike bybildet i sentrum – blant annet brua i bakgrunnen.

– Noe du drømmer om å få til, Anne Cecilie?

– Jeg ser for meg at det kunne blitt veldig fint med blomsterkasser på begge sider på brua som krysser over jernbanen, og så har jeg alltid drømt om blomster som velkomst inn mot Jessheim, sier Jahren.

Andre bidrag

Jessheim storsenter anser også beplantning og blomster i bybildet som viktig. Anslagsvis 200.000 kroner settes hvert år av til beplantning. I tillegg kommer vedlikehold som gjødsling og vanning, får Jessheimpuls opplyst hos driftsavdelingen ved Jessheim storsenter.

https://jessheimpuls.no/jp/2018/07/21/blomsterbarnet-ivar-pa-tokt/

 

Parken ved Jessheim stasjon er i Bane Nors eie, og de siste årene har det vært så som så med beplantning og vedlikehold i stasjonsparken.

Vi krysser fingrene for at det blir annerledes i år.

Visste du forresten at det i tidligere tider var to gartnere som holdt i hevd den flotte parken ved Jessheim stasjon i tidligere tider?

Les mer om det her:

https://jessheimpuls.no/jp/2019/06/29/de-klarte-det-under-krigen/

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.