Connect with us

Byutvikling

Ny barnehage i Jessheim sentrum

Avatar

Published

on

Hvis bygging av Skogmo Park Barnehage blir vedtatt i formannskapet tirsdag, så vil det føre til et betydelig jafs hva kapasitet i området Jessheim gjelder. Prislappen er på 160 millioner kroner. 

Arbeidet med barnehagebehovsplanen har avdekket at det er behov rundt 1.300 nye barnehageplasser i kommunen frem mot 2033.

Det betyr at kommunen må sørge for et betydelig antall barnehageplasser i årene som kommer.

Snart sprengt

Status for barnehagekapasitet beskrives slik:

“Hovedopptaket for 2024 viser fulle barnehager i Jessheim-området, men fortsatt noe ledig kapasitet på Kløfta og Mogreina. Det er lange ventelister og ønske om å bytte barnehageplass til Jessheim-området. Ullensaker kommune oppfyller retten til barnehageplass i dette hovedopptaket, men det er en stor risiko for at vi ikke oppfyller lovverket dersom den nye Skogmo park barnehage ikke står klar til barnehageåret 2025-2026.”

Og denne uka skal altså formannskapet behandle saken om å etablere barnehage med 10 avdelinger.

Diskutert i 2022

Allerede i 2022 var tomtekjøp diskutert i Ullensaker-politikken, og i november 2022 skrev Jessheimpuls:

“Med hurtig prosess samt at det kan kjøpes en tomt som er regulert til barnehageformål i området Skogmo, så kan snorklippingen av en barnehage med åtte avdelinger i august 2024. Det er allerede satt av nesten 100 millioner kroner til dette.” 

Og videre:

“Det er et område oppe ved Skogmo Park som er satt av til barnehageformål, og det er denne tomten som synes å være mest aktuell for administrasjonen i Ullensaker kommune”

Les hele teksten fra 2022 her:

Ny barnehage kan åpne i 2024

Fem tilbydere

Fem tilbydere sendte inn søknad om prekvalifisering for prosjektet:

  • Backe Romerike AS
  • Betongarbeid AS
  • Hent AS
  • Mesterbygg Ringerike AS
  • ØM Fjeld AS

ØM Fjeld fikk tilslaget, og tirsdag skal formannskapet behandle saken, som med positivt vedtak betyr at Skogmo Park Barnehage står ferdig i slutten av 2025, nærmere bestemt i november 2025.

Viktig

Kommunedirektøren uttaler seg slik om ny barnehage på Skogmo Park:

“Det er et stort behov for å få etablert nye barnehageplasser på Jessheim. Det er en stor risiko for at kommunen ikke oppfyller lovens rett til barnehageplass dersom Skogmo park barnehage ikke står klar til barnehageåret 2025-2026. Det er derfor avgjørende at prosjektet opprettholder nødvendig fremdrift for å sikre barnehagedekning i kommunen.”

Tirsdag får vi svaret.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.