Kontakt oss

Abonnenter

Ny fargeklatt klar for info-jakt

Avatar

Publisert

Denne uka blir campingvognen “Pila” fargelagt og klargjort for framtidige turer rundt i Ullensaker. Ambisjonen er å samle innspill til hva et sentrumsnært museum skal inneholde i framtiden.

Ullensaker Museum har stengt dørene på Gardermoen, og nå jobbes det hardt og målrettet for å finne ut hva et framtidig museum – med sentrumsnær beliggenhet, som det heter i de politiske ønsker – skal inneholde.

Det er i den forbindelse at Sigrid Tveiten Roholt og de andre ved Ullensaker Museum klargjør nevnte campingvogn i et telt utenfor rådhuset i disse dager. Dette gjøres i samarbeid med unge folk som har meldt seg på denne formen for sysler i skolens vinterferien.

Ungdommene hadde tatt pause da Jessheimpuls var innom, men vi kunne allerede tirsdag se at det var spenstige saker på gang hva utforming gjelder.

Unge folk

– Hva skal dere gjøre når “Pila” står skinnende klar i ny gatepynt?

– Dette handlerom at vi ønsker å holde oss synlige, og så handler det om oppsøkende virksomhet for å framskaffe flere svar og mer dokumentasjon om hva befolkningen ønsker seg av et museum, sier Tveiten Roholt til Jessheimpuls.

Mange innspill er allerede kommet inn, og planen for campingvognen er i større å grad å komme i kontakt med den yngre generasjon for å finne ut hva slags forventninger og ønsker de har for et framtidig museum i Ullensaker.

På vei i mars

Campingvogna til Ullensaker Museum blir offisielt lansert under den lokale kulturuka i mars, og Tveiten Roholt ser fram til å ta med seg mindre utstillinger og aktiviteter på veien i året som kommer.

– Når kan vi så forvente fast fisk hva lokalisering gjelder?

– Det er ikke opp til oss å avgjøre, selv om vi har kommet med innspill om at det er ønskelig med en mer sentral plassering enn det vi har hatt, sier Sigrid Tveiten Roholt.

Jessheimpuls har tidligere skrevet at det kan forventes en sak – som tar opp i seg både konsept og lokalisering – på politikernes bord i løpet av 2023.

Fra kulturenhetens gemakker på rådhuset får vi vite at det høyst sannsynlig blir lagt opp til en orientering om konseptet i mars, og at dette kan bli en politisk sak i mai i år.

Bylab

Et levende museum har også vært en del av prosjektet Bylab i regi av Ullensaker kommune. Dette prosjektet skal kommunepolitikerne få en orientering om neste uke, for nå er rapporten ferdig.

Det som står om et framtidig museum i den rapporten er kort oppsummert følgende:

For hele rapporten kan du TRYKKE HER

Og dette

Selv har museets folk hentet inn følgende innspill og potensiell retning for det kommende museet:

  • Særegent og spisset innhold
  • Tydelig overordnet profil
  • Lokal og global historiefortelling
  • Vekke interesse lokalt og hos tilreisende

Og fellesnevneren i Ullensakers mange historier er “folk i vandring”, som tar opp i seg Raknehaugens historie, pilegrimsleden, vikingtiden, historien til Forsvaret lokalt i Ullensaker, samferdsel, Romani-folket, innvandring, utvandring og sirkuskulturen.

Alt dette – vandring og bevegelse – er framtrende i Ullensakers historie, og de som jobber med planene for et museum mener at “folk i vandring” gir prosessen og profilen en retning.

Men det stopper ikke her, for snart skal “Pila” på veien for å samle inn mer informasjon.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.