Connect with us

Folk

Nye steg mot demenskor

Avatar

Published

on

Ullensaker er i ferd med å få på plass sitt eget demenskor. Og overskuddet fra bokbad med Ingebrigt Steen Jensen på Herredshuset tirsdag kveld går til nettopp demenskoret.

Det har vært mye fokus på demens, ikke minst takket være kraften som finnes i styre og stell i Ullensaker Demensforening.

Da er timingen god med tanke på at Jessheim Rotary Klubb inviterer nevnte Steen Jensen for å snakke om den kampen han kjemper mot nettopp demens.

Alzheimer

Herredshuset bør være stedet å være for den som vil bli både opplyst om demens og – ikke minst – ønsker å bidra med noen kroner til den lokale demensforeningen i form av å kjøpe billett til bokbadet.

Billett finner du ved å TRYKKE HER

Steen Jensen (67) er blitt hele Norges ansikt på sykdommen Alzheimer. Han fikk den brutale beskjeden rett før jul, altså for bare noen måneder siden. Det førte til et hårete mål om å bli den første i verden som blir kurert for Alzheimer.

Inspirasjon

Reklamemannen og foredragsholderen har gitt ut boka “Før jeg forsvinner”, og han kommer til Jessheim for å prate om den. Men han kommer også til å snakke om hva som kjennetegner verdens mest suksessrike bedrifter og organisasjoner samt hvordan fotballklubben Stabæk føk oppover i divisjonssystemet og etablerte seg i landets øverste divisjon.

Inngang er 200 kroner, og det hele starter 18.30 tirsdag 25. april.

Demenskor

Ullensaker Demensforening er snart klare for å lansere demenskor i Ullensaker, og de setter stor pris på at et eventuelt overskudd fra bokbad med Ingebrigt Steen Jensen går til deres forening.

– I rute med demenskor?

– Ja, nå er det snart bånn gass, kan nestleder i foreningen Kjersti Madeleine Godin formidle.

Flyveblad er rett rundt hjørnet, og planen er å starte opp så fort som mulig.

– Det blir øvelser på Kløfta bo- og aktivitetssenter på dagtid, og vi er glade for å ha fått kommunal støtte gjennom såkalte fyrtårnmidler via Ullensaker kulturråd, sier Godin.

Demensforeningen har vært gjennom kursing via Norges Musikkhøgskole. Der lærer man hvordan å starte opp og lede demenskor, være seg demensfaglige råd til musikkfaglige råd. Man lærer metodikk og andre praktiske tips og råd som kan være nyttige ved oppstart og i utviklingen av demenskor.

– Hele rammeverket er så å si på plass, men vi trenger dirigent og musikkterapeut på plass på permanent basis etter hvert, sier Godin.

Hvordan  melder man seg på til demenskor?

– Da sender du en e-post til post@ullensakerdemensforening.no

523 ullsokninger

140 norske kommuner samarbeider med interesseorganisasjoner for å skape et mer demensvennlig lokalsamfunn. Nå forplikter også Ullensaker Kommune seg til å bidra.

523 personer i Ullensaker har i dag diagnosen demens. Mørketallene er trolig temmelig store, og det er et faktum at stadig yngre får demens.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.