Kontakt oss

Folk

Tester ut potensielt festivalkonsept

Avatar

Publisert

Et ambisiøst konsertkonsept ser dagens lys  – med blant annet 50.000 kroner i prosjektstøtte fra Ullensaker kommune. I november inviteres det til “Jessheim Experience” på Herredshuset.

Initiativtaker er Henning Andersen – som selv skal ha slippkonsert med sitt band denne kvelden – og han kan skilte med en programplakat som inneholder både aktiviteter for den yngre garde på dagtid og konserter med talentfulle romerikinger (tre nesbuer) som spiller med et husorkester bestående av temmelig renommerte navn.

Dag og kveld

Aktivitetene på dagtid er lakking av motorsykler med proff kunstner, låtskriverkurs med talentet Leona Griffin og skating med durkdrevne profiler innen den øvelsen.

Flere band

Men det er kveldskonsertene som virkelig skal lokke publikum til Herredshuset denne kvelden, og initiativtaker Andersen har i samråd med vår egen Amund Maarud og Tromsø-basert musikkskribent Egon Holstad satt sammen et husband det lukter internasjonal snitt av.

– Husorkesteret ledes av trommeslager Brady Blade, som har spilt med Bruce Springsteen, Steve Earle, Emmylou Harris og andre amerikanske artister, sier Andersen, som møtte den Gøteborg-bosatte trommeslageren i konsertsammenheng i Grebbestad i Sverige på et tidspunkt.

– De lokale talentene som skal spille med Brady kommer til å elske det, sier Amund Maarud, som selv er opptatt på annet hold denne kvelden i november.

De lokale artistene er Leona Griffin, Kennth Norum og Marius Lien. Alle tre er nesbuer.

Amerikaner

Amerikanske Johnny Ironsights kommer til Jessheim by i forbindelse med konseptet “Jessheim Experience”, og han er en artist som nevnte Tromsø-skribent Holstad har lagt sin elsk på:

“Johnny Irionsight høres ut som en Nick Cave som har slått seg sammen med Gun Club, sier Holstad, som også har mange lovord om bandet som topper plakaten 11. november.

– Dig Deeper (fra Oslo, red.anm.) er en av Norges skjulte skatter. Platene er fantastiske, og live er de helt uovertrufne, er beskjeden fra skribenten fra nord.

Plateslipp

Henning Andersen har lenge promotert sitt kommende album, og han har hatt en opptreden i Jessheim by der sangene ble presentert.

11. november blir det formelt plateslipp med fullt band i ryggen. Bandet består av Marius Hagen, Danny Young, John Birkeland Hansen, Magnus Østvang og Totto Johansen.

Albumet “Going Home” slippes samme uke.

Prosjektstøtte

“Jessheim Experience” har budsjettramme på 300.000 kroner, og konseptet har mottatt 50.000 kroner i prosjektstøtte fra Ullensaker kommune.

Les mer om tilskudd og støtteordninger ved å TRYKKE HER

Ambisjonen for Andersen er at dette skal bli noe å bygge videre på.

Billett til “Jessheim Experience” fredag 11. november finner du ved å TRYKKE HER

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.