Kontakt oss

Abonnenter

Penger til krysning Nordby stasjon spikret

Avatar

Publisert

En gladnyhet fra Bane Nor til Jessheim by. Det er bevilget penger til ny krysning ved Nordby stasjon. 

Jessheimpuls får servert nyheten om at det nå er bevilget penger til å realisere krysningen ved Nordby stasjon. Det er Pål Buset, prosjektleder for holdningsskapende arbeid hos Bane Nor.

Vedtatt

– Så da gyver dere på umiddelbart?

– Det er vedtatt internt at det nå endelig blir gjort noe med en av landets potensielt farligste krysningspunkter, men planen fra 2016 må revideres før dette prosjektet kan sendes ut på anbud før det er mulig å si akkurat når det kan bil oppstart. Men den gode nyheten er at det kommer til å skje noe med den krysningen, understreker Buset.

Dette skrev Jessheimpuls tidligere denne uka:

Bane Nor er proppen

Prosjektleder Buset sier at grunnen til prioriteringen er de mange rapporterte hendelsene ved denne krysningen. Frykten for at det kan skje en alvorlig ulykke når folk krysser jernbanesporene er i høyeste grad til stede (Nordby stasjon troner øverst på Bane Nor sin liste over hendelser).

På 1950-tallet fantes det om lag 8.600 planoverganger. I dag er tallet redusert til cirka 3.400 planoverganger.Anslagsvis 1.400 av disse er planoverganger uten veisikringsanlegg, altså såkalte usikrede planoverganger.

Øverst på liste

Hvert år skjer det over 600 hendelser og nesten-ulykker på norske planoverganger.

Verst er det i Jessheim, Larvik, Tønsberg og Røros for perioden 2017 – 2021, heter det i en oversikt presentert av Bane Nor :

Ventet lenge

Det har i mange år – Jessheimpuls har skrevet om denne krysingen siden vi så dagens lys i 2016 – vært signalisert et behov og ønske om å gjøre noe med denne krysningen. Dette skrev Jessheimpuls i 2018:

“Prosjektet med å gjøre noe med Nordby stasjon kom på banen etter flere uønskede hendelser samt å øke sikkerheten knyttet til kryssing av jernbanen, heter det foreløpig siste dokumentet fra Bane Nor i 2016. Og i et brev som nylig ble sendt til Ullensaker kommune står det følgende: “Det foreligger et reguleringsforslag for området rundt Nordby stasjon om å stenge Nordbyveien slik at veien ikke lenger krysser jernbanen i plan.”

Siden den gang har det vært til og fra med fokus på å få gjort noe med krysingen, men 2. mars 2023 ser ut til å kunne bli en merkedag for Nordby stasjon og mer sikker krysning.

– Pengene er bevilget, så det kommer til å bli gjort noe her, forsikrer Bane Nors Buset.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.