Kontakt oss

Folk

Rigger til ny kulturopplevelse

Avatar

Publisert

Med offentlig støtte og mer kjøtt på kulturmenyen, så er prosjektet “Jessheim Experience” atter en gang på vei til å innta Herredshuset i hjertet av Jessheim. Med på laget er Amund Maarud.

Henning Andersen og Hilde Rasch arrangerte i fjor kunst- og kulturfestivalen “Jessheim Experience” som et slags prøveprosjekt i fjor, og svarene de to initiativtakerne fikk etter fjorårets pilotprosjekt ga inspirasjon til å arrangere en ny helg i oktober i år.

Med prosjektmidler fra blant annet Gardermoen Vekst – 150.000 kroner – så er ambisjonen til denne festivalen å:

“…jobbe direkte med utøvere og utøvende kunstnere slik at innholdet i festivalen holder høyest mulig kvalitet. Jessheim Experience 2023 er et forprosjekt for å legge grunnlaget for en ekspansiv festival som skal gi inspirasjon til både stedsutvikling og markedsføring av regionen.” 

Les mer om det her:

Fire kulturprosjekter får penger

To dager

Andersen og Rasch er bosatt i Jessheim by, og med på plakaten har de et kobbel av nesbuer som bidrar sterkt til programmet fredag og lørdag.

– Det blir to dager i år, med et program for yngre kunstnere og musikere på fredagen og en pakke for de voksne på lørdagen, sier Andersen til Jessheimpuls.

– Grunnen til at du involverer deg, Maarud?

– Det finnes ikke så mange arenaer eller festivaler som har ambisjoner på artistens vegne, og her kan jeg bidra til at artister i den såkalte randsonen til hovedstaden får mulighet til å utvikle – og på sikt kanskje leve av – kunsten sin. Det er motivasjon god nok for meg, sier Maarud.

– Det som er viktig med dette prosjektet og denne festivalen er å løfte fram kreative næringer, sier Maarud.

KOMMER: Amund Maarud sier at det er få arenaer der kultur som næring løftes fram. “Jessheim Experience” kan bli en slik arena, mener han. Og det er derfor han engasjerer seg i denne festivalen. 

Mer om kulturnæringer i Nes her:

Brød og sirkus også i Jessheim by?

Variert meny

Som i fjor blir det variert meny som spres i de fleste tilgjengelige rom Herredshuset har å by på, og noe av ambisjonen er å la folk treffes på tvers av sjanger, interessefelt og kunstnerisk uttrykk – være seg som involert kunstner eller publikummer.

For det er mye ta del i for den som tar turen til Herredshuset:

  • Videokurs
  • Gitarkurs (såkalt “master class”) med Amund Maarud
  • redesign av klær
  • Bokbad med Lars Saabye Christensen (oppvekst er temaet)
  • låtskriver-tips
  • Produksjonsknep
  • Debatter
  • Konserter
  • Visning av dokumentarfilm

Mulighet

En av dem som nøt godt av sin opptreden under Jessheim Experience i 2022 er unge Marius Lien. Nesbuen gjorde sine saker såpass bra at han ble invitert med over til Amerika av trommeslageren i husbandet.

– Den turen ga meg mulighet til igjen å reise over til USA. Det blir det plateinnspilling.

– Jeg engasjerer meg i dette fordi jeg lærte mye under festivalen i fjor. Jeg fikk mye inspirasjon og knyttet kontakter, sier den unge gitaristen og låtskriveren, som leder husbandet under innendørsfestivalen i oktober.

Festivalen “Jessheim Experience” ligger fortsatt et stykke fram i tid – fredag 27. oktober og lørdag 28. oktober for å være helt nøyaktig.

– Vi er i gang med promoteringen nå, og vi håper å se så mange som mulig under festivalen, sier den alltid ivrige Henning Andersen, som selv skal i ilden under flere av programpostene i slutten av oktober.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.